HTML5, una plataforma que podria tenir molt a dir en l’escenari dels videojocs

Compartir

L’èxit dels jocs “casual” i l’expansió de smartphones i tablets com a plataformes per jugar presenta clarament el navegador com la propera “consola”.

Els videojocs fa temps que pateixen una transformació en la seva forma, encara que no en el seu fons (que continua sent entretenir): de buscar sistemàticament la potència gràfica, s’ha passat a dues vies, els qui la continuen buscant i els qui es basen en un plantejament molt més informal i en gràfics simples, generalment amb arguments recurrents i accions repetitives, però que “enganxen” al jugador tant o més que els primers.

En aquestes claus s’expliquen èxits com els d’Angry Birds o Cut the Rope que s’executen en mòbils i tablets a més d’en navegadors de sistemes operatius de sobretaula. La disponibilitat de noves pantalles en què s’executa un sistema operatiu lleuger i un navegador, fa que aquests desenvolupaments tinguin també un potencial fora dels dispositius personals.

És el cas dels televisors intel·ligents que proporcionen un navegador com a aplicació, com aquells equipats amb Google TV que ofereixen Chrome com a navegador. El seu futur com a vídeoconsola (substituint o complementant un maquinari d’aquest tipus) està, al meu parer, més que marcat.

Així que si jo fos desenvolupador de videojocs o tingués interès en entrar en aquest camp, crec que una de les meves prioritats seria aprendre a fons HTML5, les seves eines i possibilitats. La quantitat de dispositius i usuaris als què puc arribar és molt superior en comparació amb els posseïdors d’una PlayStation o Xbox.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: