I no us n’oblideu de supervitaminar-vos!

Compartir

El nou Lumia 920, flagship de Nokia presentat ahir, juga la carta d’una càmera a la què sembla que li hagin injectat esteroides.

Us en recordeu de Súper Ratolí? (Súper Ratón perquè quan el vam veure, no existia TV3) almenys a la televisió espanyola, sempre acomiadava els seus episodis amb un “i no oblidin vitaminar-se i supermineralitzar-se!” que, crec jo, incitava als més joves a menjar sa o més aviat, i parlant clar, “acabar-se la verdura”. Doncs bé, sembla que Nokia va entendre la lliçó.

La tecnologia PureView ha arribat a la gamma Lumia amb Windows Phone, cosa que d’altra banda era més que esperable -era lògic i indefectible-. En les darreres setmanes, a més, la companyia d’Espoo ha deixat pistes com a molles de pa per guiar-nos a tots així per una presentació que ja sabíem com acabaria.

La càmera del nou Lumia 920 inclou una tecnologia que la fa semblar “supervitaminada” (o “supermineralitzada”, qualsevol és vàlida a efectes pràctics), però a banda de la càrrega per inducció magnètica i l’emparellament per NFC, poc més em sembla destacable com a novetat trencadora al mercat. Compte, no és una crítica, si em plantegés la compra d’un nou terminal, potser inclouria el 920 a la llista de possibles, però el que vull dir és que no he vist res que m’hagi deixat extasiat.

La integració de realitat augmentada en el servei de mapes no aporta res de nou per se, però converteix el servei de mapes de Nokia en una opció molt interessant per a la majoria dels usuaris. No és que no ho fos ja per dret propi, però penso que és quelcom que li pot obrir els ulls a més d’un per a què sospesi l’abandonament de Google Maps més apps de realitat augmentada.

En definitiva, res de nou a l’horitzó però el conjunt de tot el que se li ha ficat a aquest nou terminal és força atractiu. Bona feina Nokia!

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: