I si això del WhatsApp respongués a una fallada tècnica?

Compartir

PURA ESPECULACIÓ: i si els avatars pels quals ha passat el servei WhatsApp durant aquestes darreres dues setmanes es deguessin a una fallada tècnica no reconeguda per l’empresa?

Reconec que és quelcom del que estic parlant sense coneixement profund de causa però que, també i a causa de l’opacitat informativa de l’empresa durant tot este afer, es dóna a tota mena d’especulacions factibles: i si tot l’assumpte de cobrar a uns usuaris i allargar el període d’ús gratuït a d’altres fos degut a una fallada tècnica en els servidors de l’empresa?

Ho torno a dir abans de continuar: és una cosa que se m’ha passat pel cap tot pensant en les possibles causes de tot aquest embolic, de tot això no en tinc proves ni cap manera d’obtenir-les, però que és certament una situació plausible. Moltes empreses amaguen les fallades de seguretat i els problemes tècnics que afecten els seus sistemes per la por al “què diran?” dels seus clients i usuaris, ja s’han donat casos en el passat i aquest en podria ser un de nou.

La meva hipòtesi és que, intentant modificar algun paràmetre del comportament de les llicències d’ús, se’ls va poder disparar sense donar-se’n compte que es comencés a cobrar pel seu ús als usuaris, i en intentar solucionar-ho precipitadament, s’han donat les irregularitats que a uns se’ls ha prolongat l’ús un mes, a altres un any…

Potser la fallada ha existit des de sempre, latent, de manera que quan s’ha volgut aplicar el cobrament a tots per igual, el sistema ha començat a patir certes irregularitats que són les que han portat a què aquells que proven a desinstal·lar i tornar a instal·lar l’app unes quantes vegades, al final acaben tenint llicència gratis per un any més.

Finalment, també pot haver tingut a veure amb la introducció de la interfície Holo per al client Android, que hem pogut començar a veure precisament aquesta setmana.

Repeteixo, un cop més, que aquestes hipòtesis les llanço com a plausibles però sense un coneixement de causa profund de la situació en què s’ha trobat WhatsApp a causa de l’opacitat informativa de l’empresa, per tant s’han de prendre com a opinions personals no vinculables necessàriament a situacions que s’hagin donat.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: