IBM li fa front a Microsoft amb una iniciativa que pret

Compartir

Per a això, Big Blue emprarà GNU/Linux, a més que també li plantarà cara a la companyia de Redmond en el terreny del middleware.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – "Tots contra Microsoft" podria ser una descripció adequada de l’acord que té com a participants diverses companyies productores de distribucions GNU/Linux i com a epicentre IBM. Des de fa anys s’intenta fer caure al líder indiscutible del sector microinformàtic, el sistema operatiu Windows i suite ofimàtica Office del qual tenen prop del 90% de les instal·lacions a tot el món, una xifra que oscil·la lleugerament a cada nou recompte però que sempre dóna a la companyia de Redmond com la més poderosa en aquest segment.

El moviment d’IBM ha estat destacat a nombrosos rotatius en línia especialitzats en noves tecnologies, sobretot als Estats Units. No debades alinea a algunes de les principals companyies informàtiques del país en una iniciativa comuna: Novell, Red Hat i la mateixa IBM juntament amb la sud-africana Canonical en l’objectiu de crear una màquina desktop sense rastres del programari de Microsoft per al 2009.

Per aconseguir aquest objectiu, el grup de treball ha escollit a GNU/Linux com a sistema operatiu (no podia ser d’altra manera) juntament amb el programari Open Collaboration Client de ‘Big Blue’ (sobrenom amb el que es coneix afectuosament a IBM): Lotus Notes, Symphony i Sametime. Com veiem, un complet paquet que inclou suite ofimàtica (Symphony), programari de col·laboració i treball en grup (Notes) i un sistema de missatgeria instantània i comunicacions (Sametime) que pot fer la competència a Microsoft en entorns empresarials.

Segons les informacions difoses a Internet per diversos rotatius nord-americans com ara el prestigiós Washington Post, els tres productors de Linux seran els encarregats de buscar partners en l’apartat de maquinari per poder oferir una solució completa i no quedar-se només en el programari. La iniciativa fou anunciada a la recent LinuxWorld Expo celebrada entre els dies 5 i 7 d’agost a San Francisco.

No s’han donat a conèixer dates ni terminis per acabar aquest projecte i que els usuaris puguin començar a descarregar-se el programari corresponent, però els responsables esperen poder posar a disposició del públic els primers PC’s lliures de programes Microsoft al llarg de l’any vinent.

Guillem Alsina