iBooks 2, iTunes U i iBooks Author, Apple entra en el sector de l’educació

Compartir

Apple ha presentat iBooks 2, la seva proposta en el mercat de l’educació per a competir amb els llibres de text i modernitzar-la. Fa un pas més en el sector de l’ensenyament. El revolucionarà?

El mercat de l’educació actual, és un mercat on lentament es comença a modernitzar, però que sembla que segueix estancat en el passat. Això és el que deu pensar Apple i ha decidit presentar iBooks 2 i iBooks Author, eines per a facilitar l’ensenyament i tornar-lo més interactiu i en certa forma divertit.

iBooks 2 és la renovació de l’aplicació per a llegir llibres d’Apple, la qual permet llegir llibres de manera molt senzilla i visual, en format pdf o en llibre electrònic, però adornat en mil colors i interactiu. Aquesta s’ha renovat per a l’iPad per a fer-la totalment compatible amb els llibres escolars. Permet visualitzar presentacions interactives dins dels mateixos llibres (gràcies a la seva gran integració amb altres apps d’Apple com són Pages, Numbers o Keynote) subratllar textos i fer anotacions com si de un llibre/llibreta normal es tractés, visualitzar vídeos, i respondre preguntes interactives.


I ara us preguntareu, això està molt bé, però qui farà aquests llibres per a l’iPad? Doncs Apple evidentment també hi ha pensat, i ha llençat iBooks Author. Aquesta és una eina per a crear aquest llibres o petits dossiers per a tothom, ja siguin editorials o els mateixos professors si volen fer presentacions o documents. El procés de creació és molt senzill, tal i com ens té acostumat Apple, i no es necessiten coneixements de programació, tot és visualment, per fer un símil, com si de un PowerPoint es tractés.  Tot i això, si es desitja, també es pot usar HTML5 o javascript.

Les dues aplicacions estan disponibles per a la seva descàrrega a l’iTunes Store, i són gratuïtes. Els llibres costaran 15 dòlars com a màxim, un preu força car que esperem que es rebaixi, però comparat amb el llibres de text normals, hi ha força diferència (paraula d’estudiant actual). Aquests llibres educatius estan disponibles o ho estaran a la secció “TextBooks” de la Bookstore d’apple

Afegim el video oficial de l’event a New York per tots vosaltres. És molt motivador.


iBooks a iTunes

iBooks Author a iTunes

 

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: