IDC prediu que la crisi econòmica afectarà menys als productors de programari corporatiu

Compartir

El mercat de les eines que permeten optimitzar la productivitat i les despeses es mantindrà, mentre que les vendes de maquinari es veuran afectades.


Nota de premsa/Redacció – Segons les darreres dades d’IDC, el mercat espanyol de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) podria tancar el 2009 amb un creixement pla o fins i tot amb una caiguda de l’1 per cent.

Aquest mal comportament es deu principalment a la congelació de la inversió en nous projectes per part dels usuaris. Tot i això, "la consultora també destaca dos aspectes fonamentals que les empreses espanyoles han de tenir molt en compte", va indicar Enrique de Miguel, director comercial d’IFS Ibèrica.

El primer és que l’impacte de la crisi no serà uniforme en tot el sector. Així, "creiem que el menor consum TIC afectarà sobretot al maquinari, mentre el programari i les eines que augmenten el rendiment, milloren la productivitat i redueixen despeses -com és el cas dels sistemes ERP- seguiran incrementant la seva demanda".

En segon lloc, IDC destaca que els subministradors han d’afrontar aquesta situació com una oportunitat, alineant la seva oferta amb el mercat. En aquest sentit, "els proveïdors hem de facilitar a l’usuari l’adopció de solucions i serveis que optimitzin els seus processos empresarials".

IFS aposta per un ERP flexible, modular i sobretot amb gran facilitat d’ús. "Però a més oferim un finançament de fins a 36 mesos i amb un interès del zero per cent en la implantació de la nostra plataforma IFS Applications per a aquells projectes que es tanquin abans del 20 de juny", sentencia De Miguel.

Guillem Alsina