IE 9 suportarà Flash i Silverlight

Compartir

Internet ExplorerTant Microsoft com Adobe han sortit al pas desmentint les afirmacions que s’havien malinterpretat sobre el suport a còdecs de vídeo en la propera versió del navegador web Internet Explorer, la 9, que encara ha de sortir al mercat. La companyia de Redmond per fi s’ha posicionat en la “guerra dels formats de vídeo” que es manté per conquerir el còdec estàndard per a l’HTML 5.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Tot va començar amb un post en el blog oficial de l’Internet Explorer en el qual s’afirmava que Microsoft confiava en H.264 com a futur còdec per a la implementació de vídeo natiu en HTML 5, i que aquest format seria l’únic que reproduiria el browser de Microsoft. Això va fer que alguns rotatius, sense arribar a aprofundir en l’assumpte, publiquessin que el navegador web de la multinacional de Redmond no podria reproduir continguts realitzats amb Flash o, pitjor encara (però per pertànyer a la mateixa empresa), continguts en Silverlight.

Els enginyers de Microsoft es referien en parlar de l’H.264 com a còdec natiu de l’HTML 5 implementat en IE 9 al fet que serà l’únic format de vídeo que s’interpretarà sense la necessitat d’instal·lar res més en el sistema operatiu. Altres formats sempre són susceptibles de ser reproduïts mitjançant afegits externs, plug-ins o add-ons.

En aquest sentit, la més preocupada va ser Adobe. Microsoft ja s’ha encarregat de desmentir que l’IE 9 fos a tallar amb el suport per a plug-ins com ara Flash o Silverlight, mitjançant un altre post en el mateix blog.

D’altra banda, aquesta és la primera vegada que la companyia de Redmond es posiciona en la contesa mantinguda pels principals productors de browsers per a l’elecció del còdec que ha d’equipar l’HTML 5 com a natiu, el que significa que tots els navegadors que vulguin complir aquest estàndard (el que significa poder emprar tags com <VIDEO> o <AUDIO>) hauran d’incloure suport per a aquest format de vídeo sense que sigui necessari per a l’usuari instal·lar cap afegit.

Amb aquest moviment de Microsoft, cada dia està més clar que el triat serà H.264 en detriment d’un altre jugador com és OGG Theora, fet que perjudica la Corporació Mozilla i el seu browser Firefox, ja que aquest còdec està subjecte a royaltys i la Corporació Mozilla no és que nedi precisament en l’abundància econòmica.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina