Microsoft puja al carro de l’actualització automàtica del seu browser

Compartir

L’equip de desenvolupament de l’Internet Explorer ha anunciat a través del seu blog oficial que, a partir del gener, es començarà a actualitzar de manera automàtica l’Internet Explorer dels seus usuaris quan sigui publicada una nova revisió d’aquest programa.

Internet Explorer 9

 L’exemple de Google amb les actualitzacions del seu Chrome sembla que ha agradat a la multinacional de Redmond.

Les estadístiques de Google amb el seu navegador web Chrome són impressionants, i bona part d’això és degut a un sistema d’actualització molt contundent (no dóna a l’usuari l’opció d’anul·lar-lo) però que es resol en beneficis per a la seguretat del sistema sobre el qual corre el programa.

Precisament el motiu de la seguretat és el que esgrimeix principalment l’equip de desenvolupament de l’Internet Explorer en el seu blog per tal de justificar que, a partir del gener, els usuaris d’aquest navegador en les plataformes Windows (XP, Vista i 7) veuran com s’actualitza automàticament i sense la seva intervenció. L’activació d’aquest servei es farà de manera esglaonada, començant pels usuaris australians i brasilers.

D’aquesta manera, Microsoft buscaria pal·liar una de les principals crítiques que es fan al seu browser, i que és la manca de seguretat. Tot i això, aquest és un problema que, en bona part, es pot atribuir als mateixos usuaris; en molts casos encara empren l’IE 6 (un 8% segons les estadístiques de NetMarketshare), i encara que la versió 7 sigui millor, no deixa de ser perillós utilitzar-la doncs ja se li han anat trobant forats de seguretat i li falten mecanismes de defensa que si que té implantats IE 8 i 9. La versió 7 del browser de Microsoft és emprada per un 5,28% dels usuaris que, per no actualitzar aquest programa, són més vulnerables.

L’excel·lent resultat de la política de Google al respecte i les poques crítiques que ha despertat, semblen haver provocat un gir en la política de Microsoft. Malgrat tot, sembla que a Redmond se n’adonen que les seves decisions respecte a actualitzacions automàtiques acostumen a ser polèmiques i, tècnicament, també poden ser molestes per a les organitzacions, que en molts casos empren programari i serveis basats en una versió concreta de l’IE.

Per a aquests casos s’han previst una sèrie d’eines que bloquejaran l’actualització automàtica de l’Internet Explorer o que, en el cas dels usuaris finals, permetran desinstal·lar les actualitzacions instal·lades.

 

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: