Inaugurada l’App Store de BlackBerry essent només accessible amb l’Internet Explorer

Compartir

BlackBerryRIM obre al públic anglosaxó el seu repositori en línia, des del qual es podran descarregar programes gratuïts i de pagament.

Redacció – Com ja havíem avançat fa poc menys d’un mes, el fabricant canadenc RIM ha inaugurat la seva botiga online d’aplicacions per als populars smartphones BlackBerry, malgrat que de moment es troba disponible només per als mercats canadencs, nord-americà i britànic.

Aquesta nova botiga online segueix el model marcat per Apple i adoptat per tots els grans jugadors del sector, incloent a Nokia que recentment ha llançat l’OVI Store. L’App World constitueix un repositori centralitzat accessible a través d’un navegador web, en el qual s’hi poden trobar aplicacions per als telèfons fabricats per RIM i que funcionen amb el seu sistema operatiu propietari. La publicació d’aquestes aplicacions va a càrrec de la mateixa RIM o bé de terceres parts i programadors independents.

Les aplicacions poden ser tant gratuïtes com de pagament. En aquest darrer cas s’haurà d’utilitzar Paypal per abonar l’import, malgrat que RIM està negociant amb diverses operadores per aconseguir que, opcionalment, el càrrec d’aquestes aplicacions s’afegeixi a la factura mensual del telèfon. En entrar a la botiga online veurem un “aparador” d’aplicacions, i també tindrem accés a una llista de descàrregues més populars, llistats per categories (jocs, mapes i navegació, finances i banca personal, productivitat, negocis, música,…), i anàlisis (“reviews”) de les aplicacions realitzades pels mateixos usuaris.

El model de botiga centralitzada d’aplicacions permet als fabricants de terminals entrar en el món dels serveis en una època en què, precisament, les vendes de telèfons decreixen (i s’espera que aquesta tendència s’accentuï en els mesos vinents) degut al clima de crisi econòmica mundial.

Per accedir a l’App Store, els usuaris hauran de disposar d’un terminal BlackBerry que empri la versió 4.2 o superior del seu sistema operatiu propietari. Entre els telèfons suportats trobem els models Bold 9000, Storm, Curve 8900 o la sèrie Pearl. Els programadors interessats en distribuir les seves aplicacions ja tenen a la seva disposició la documentació necessària i les eines per començar a fer-ho. Inicialment, el programa per accedir a l’App Store haurà de ser descarregat, malgrat que és d’esperar que a partir del seu llançament comenci ja a venir preinstal·lat en tots els nous terminals de RIM.

BlackBerry és, juntament amb Symbian i Windows Mobile, un dels sistemes operatius per a smartphones més populars i emprats del món. Així que l’App World suposa una bona oportunitat per als programadors amb pocs recursos dedicats a la distribució, de competir de tu a tu amb empreses que disposen de més recursos en aquest sentit.

D’ençà que fou anunciada l’App World de BlackBerry, s’han produït canvis tècnics en el seu lloc, de manera que ara només és possible entrar des d’un smartphone amb el sistema operatiu propietari de RIM per als seus telèfons, o bé emprant el navegador web Internet Explorer de Microsoft, quan fa escassament una setmana era possible visitar-lo amb qualsevol navegador.

Actualització 9/2/2010: Ens informen des de l’agència de premsa de BlackBerry que ja fa temps que és possible accedir a la botiga en línia d’aplicacions des de qualsevol navegador web.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)