Inaugurem el nostre espai al Twitter

Compartir

El conegut servei de Microblogging permetrà als nostres lectors seguir les actualitzacions de la nostra publicació gairebé en temps real.


Redacció – En una nova iniciativa dirigida a acostar-nos als nostres lectors, www.imatica.org ha inaugurat dos nous perfils en un servei en línia, aquest cop Twitter. Un d’ells correspon a aquesta edició, per als Països Catalans, mentre que l’altre correspon a la nostra edició en llengua castellana per a Espanya i l’Amèrica Llatina.

Twitter permet fer el que s’anomena un microbloc, una publicació amb el mateix format que un bloc en el que les entrades segueixen un ordre cronològic invers, però en aquest cas amb una limitació d’espai: una entrada no pot sobrepassar els 140 caràcters. Això fa que els missatges hagin de ser tan curts com un SMS de telèfon mòbil, i per això el què sortirà de les noticies de www.imatica.org serà només una part amb un enllaç que durà el lector a la resta del contingut en el nostre lloc web.

Els perfils de Twitter segueixen a la inauguració dels perfils de Facebook a principis d’aquest passat desembre, i els quals hem anat actualitzant diàriament amb les principals noticies. Si bé aquests ens permeten relacionar-nos directament i de tu a tu amb el lector, només reflecteixen una part dels canvis i actualitzacions que fem al nostre lloc web (les noticies i altres articles), a més de facilitar els comentaris dels nostres lectors i crear una veritable comunitat per compartir opinions i idees. Amb Twitter volem afegir una nova eina que permeti estar informat gairebé en temps real de les actualitzacions al nostre lloc web.

Totes aquestes (incloent els breus, vídeos i altres) es reflectiran amb un marge de temps molt petit, pel què els internautes podran saber quan actualitzem la nostra web i estar a l’aguait d’aquells temes que els interessin especialment amb aquest servei de la Web 2.0 que ha esdevingut una de les 1.000 planes web més visitades.

Per seguir el nostre perfil de Twitter (esdevenir el que s’anomena un "follower"), caldrà que els lectors interessats es donin d’alta en el servei de Twitter, un procés totalment gratuït. Però per tan sols veure la pàgina corresponent ho poden fer sense haver-s’hi d’inscriure.

Des de la redacció de www.imatica.org esperem i desitgem que aquesta nova eina i punt de contacte amb vosaltres, els nostres lectors, us sigui d’utilitat i us faciliti la tasca de seguir-nos.

Guillem Alsina