Informen d’una errada en el recompte de vots de la junta d’accionistes de Yahoo!

Compartir

Tot i que els problemes en el recompte són adduïts a l’empresa encarregada de proporcionar la infraestructura per a la votació electrònica, la mala imatge repercutirà sens cap mena de dubte en la mateixa Yahoo!


Redacció imatica.org – "Canvien les xifres però no canvien els resultats" així es podria resumir l’estat de la situació després que hagi estat descobert una errada en el recompte dels vots de la recent junta general d’accionistes de Yahoo! del qual n’ha informat la mateixa companyia.

Durant aquest passat cap de setmana les informacions basades en el recompte fet públic per Yahoo! i que havien dut a terme Corporate Election Services juntament amb Broadridge Financial Solutions, indicaven un ampli suport a l’actual junta directiva encapçalada per Jerry Yang, amb més de tres quartes parts dels votants a favor. Alguns casos significatius eren els del mateix Yang amb un 85% dels vots favorables a la seva reelecció o el de Roy J. Bostock, un membre de l’ala dura opositora a l’operació amb Microsoft, que va aconseguir gairebé el 80% dels vots favorables a la seva reelecció.

Malgrat que els nous resultats no han canviat absolutament res en termes absoluts, doncs cap dels actuals membres de la junta ha rebut menys del 50% dels vots favorables, si ho han fet en termes relatius, ja que Yang i el seu equip reben un menor suport del que es desprenia dels resultats fets públics inicialment.

Així, l’actual CEO veu el seu 85% reduït fins a un 66%, una important davallada que constitueix un vot de censura potser menor del que s’esperava inicialment però que deixa molts més dubtes que el 85% informat inicialment i que semblava un xec en blanc per a Yang.

Potser el que més preocupi ara per ara a la junta directiva de Yahoo! sigui la imatge que donarà la companyia amb aquesta errada, independentment que sigui responsabilitat seva o no, i les crítiques o fins i tot acusacions de manipulació que puguin ser abocades en contra seu.

Guillem Alsina