Instagram permet que els seus continguts siguin ’empotrables’

Compartir

A partir d’ara ja es pot inserir una foto o un vídeo breu pres amb Instagram en qualsevol pàgina web, quelcom que ja permeten els seus més directes competidors com Vine o YouTube.

Instagram

L’aplicació líder en el món fotogràfic i que aspira a emportar-se una part del negoci del vídeo, Instagram, presentava a finals de la setmana passada la nova opció de continguts ‘encastats’(embedded), que permet inserir en qualsevol pàgina web les fotos i vídeos pujats a aquest lloc web pels usuaris.

D’aquesta manera, Instagram es posa a l’alçada del seu més directe competidor, el Vine de Twitter, i altres serveis de vídeo sense limitació de temps com YouTube. La possibilitat d’“encastar” una imatge o un vídeo dependrà de la visibilitat que li hàgim donat a aquest element, així que només es podran encastar aquells que han estat declarats ‘públics’.

Afegint aquesta facilitat i permetent tant d’encastar fotografies com vídeos, Instagram podria estar buscant el convertir-se en un servei de referència per a molts blocaires amb domini i espai d’allotjament propi, els quals sempre tenen suspès sobre el seu cap, qual espasa de Dàmocles, el poder quedar-se sense prou espai en el servidor per a aquests elements.

Serveis en línia de blogging com WordPress, limiten en certa mesura l’espai disponible per a imatges i altres elements com els vídeos, limitacions que els blocaires es salten emprant serveis de terceres parts com YouTube per al vídeo. Instagram buscarà prendre’n el relleu, malgrat que la limitació en la durada del vídeo no el farà apte per competir de tu a tu amb el servei de vídeo online de Google.

Aquesta també és una manera d’esperonar l’adopció del vídeo breu com a element publicitari i, fins i tot, substitut d’una fotografia. Per exemple, en el cas d’aquesta mateixa publicació, i quan parlem de determinat model de smartphone, per ensenyar-lo podem adoptar vídeos breus del telèfon en rotació (veure’l tant per davant com per darrere) en substitució de diverses imatges fixes.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: