Instagram: propera parada Windows Phone?

Compartir

Facebook i Microsoft tenen una relació cordial, Microsoft i Nokia tenen una relació cordial; s’aplicarà la propietat transitiva?

L’operació d’adquisició d’Instagram per part de Facebook es pot veure des d’una òptica no necessàriament interna a les dues empreses, i no parlo de mirar-s’ho des del punt de vista de Google, que és a qui pot perjudicar aquesta compra, si no del de Microsoft.

La companyia de Redmond és aliada de la xarxa social de Mark Zuckerberg i enemiga de tot allò que faci olor de les creacions de Sergey Brin, Larry Page i els seus. I és aquí precisament, es fa bona la dita “els enemics dels meus enemics són els meus amics“. Així que si la compra ha fet mal a Google, haurà fet un bé a Microsoft, encara que aquest sigui indirecte i, per tant, a Redmond estaran satisfets.

Mirem-s’ho ara des del punt de vista de les plataformes mòbils: fa pocs dies, Instagram llançava la seva esperada i desitjada versió per a Android, quan havia estat des de fa temps un programa exclusiu per als “maquers” (fet del qual aquests presumien). Ara és una app que tenen dues plataformes, però que els que tenen una BlackBerry o un Samsung Bada no poden gaudir. O Windows Phone… i aquí és on a Microsoft més li ha convingut que fos Facebook qui es quedés amb l’aplicació.

Crec que veurem una versió d’Instagram per a Windows Phone abans del que ens imaginem, i que aquesta serà llançada de manera espectacular comptant amb el concurs de Nokia, que serà l’encarregada de promoure-la entre els seus usuaris.

Començo a pensar, fins i tot, si realment no ha estat Microsoft qui ha comprat Instagram encara que ho hagi fet “per delegació”, és a dir, una cosa així com -imagineu-vos- una escena en la qual Steve Ballmer li diu a Mark Zuckerberg: “em podries fer un favor? Et pots comprar Instagram, que a tu t’anirà bé i a mi encara millor? Total, tinc molts diners invertits en tu, i encara et puc ajudar en alguna cosa més… a més, recorda que tenim un enemic comú, i que si no ets tu, serà ell qui se l’emporti“.

La compra directa per part de Microsoft no hauria tingut sentit: Instagram no quadra en la seva estratègia de negoci (no fins a on jo sé), però sí en la de Facebook i convé a ambdues.

Windows Phone es guanyarà una aplicació de bandera, que no és un joc dels que passen de moda amb tanta rapidesa, sinó que sens dubte perdurarà més, i que ofereix més possibilitats d’ampliació i de negoci.

Per a mi, i com va dir un cop l’ex-jugador i entrenador de futbol alemany Bernd Schuster, “no hace falta decir nada más“.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: