Integració, el veritable punt fort de Google Drive

Compartir

La imbricació d’aquest nou servei amb d’altres ja establerts i tan reeixits com Gmail o Docs serà el factor diferencial que el farà alçar-se sobre la competència.

Google Drive

Semblava que el nou servei d’emmagatzematge en el núvol de Google havia de lluitar amb la resta dels seus competidors més veterans al mercat (com Dropbox) a base d’oferir més espai i/o alguna misteriosa funcionalitat o capacitat afegida que l’havia de fer clarament diferent, millor, superior, i havia d’estar cridada a ser l’incentiu d’aquest servei per als internautes.

Finalment, i després de la seva presentació ahir, veiem que en espai ofert no supera el qui més dóna (SkyDrive, 7 GB. Ampliables fàcilment a 25), i que aquesta funcionalitat disruptiva i que ha de posar a Google Drive en situació avantatjosa davant els seus rivals és la integració amb els seus serveis Docs i Gmail.

Dropbox és una eina independent, la integració de la qual amb aquest i altres serveis en línia és més ‘manual’ respecte a la seva competència. També és cert que, fora dels Estats Units, Gmail és més popular que Hotmail, i que Google Docs és la suite ofimàtica en línia més usada -a falta de la sortida de l’esperada versió cloud d’OpenOffice-, el que li atorga a Drive un potencial superior respecte a SkyDrive. Microsoft pot començar a tremolar.

Per a mi, la comoditat d’editar un document de Google Docs des de qualsevol dispositiu sense haver d’entrar a la interfície de la suite en línia per exportar-lo a .doc o .rtf, serà crucial per simplificar la meva ja de per si complicada i atrafegada vida laboral i la col·laboració amb els meus companys. Serà un canvi sensible però que crec que marcarà la diferència a favor d’aquest servei, per a mi i per molts internautes.

Li pronostico un bon futur a Google Drive que, de moment -i sense ànims de donar-me aires de res-, ha aconseguit captar la meva atenció d’entrada, cosa gens fàcil.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: