Intel adquireix McAfee

Compartir

IntelLa integració de les solucions de seguretat per programari amb el maquinari, principal motiu de l’operació.

Redacció – En un comunicat de premsa, el fabricant californià de semiconductors Intel, anunciava recentment l’adquisició de McAfee, companyia nord-americana especialitzada en solucions de programari de seguretat per a empreses i consumidors finals.

Amb un paradigma de la informàtica canviant a gran velocitat i en el que darrerament s’han introduït novetats com la virtualització i els escriptoris remots, la imbricació entre el maquinari i el programari ha augmentat, per exemple amb les extensions del joc d’instruccions de les CPU’s dedicades a virtualització. Amb les amenaces a la seguretat en creixement, és lògic que un fabricant de maquinari vulgui “blindar” les seves solucions amb un primer nivell de seguretat bàsica, probablement un motor heurístic per tal de detectar comportaments sospitosos en els programes en execució.

També podria ser que en un futur els microxips d’Intel incloguin un joc d’instruccions dedicat a la seguretat, una ajuda per als programes antivirus, firewall i d’altres. Les possibilitats són múltiples.

Un altre dels camps que esmenta Intel per a la integració de la tecnologia de McAfee en els seus productes és el wireless. Els estàndards d’encriptació i la seguretat de les dades es poden beneficiar de la integració tecnològica resultant d’ambdues empreses. La proliferació de dispositius personals de connexió a Internet apunta a un futur en el que, a diferència de la tendència de fa uns anys de disposar d’un ordinador per persona, cadascun de nosaltres tindrem tres, quatre o més dispositius per accedir a la Xarxa de xarxes. Això multiplicarà el nombre de portes per les quals pot entrar una amenaça a la nostra xarxa informàtica i, des d’aquí, afectar els nostres altres dispositius.

L’operació de compra, valorada en 7.680 milions de dòlars, queda pendent d’aprovació per part de les autoritats reguladores, un procés que no hauria de significar cap contratemps, atès que en el mercat hi ha altres empreses com McAfee i tant aquesta com Intel treballen en dos sectors diferents pel que no hi ha possibilitats d’acusació per monopoli.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina