Intel apostarà per una bicefalia Android-MeeGo

Compartir

AndroidLa companyia californiana es troba ultimant una adaptació de la plataforma promoguda per Google per a smartphones que funcionarà nativament sobre els xips Atom que construeix. Comptant amb què MeeGo serà un dels principals rivals per a Android, com encaixa Intel tot aquest entramat de plataformes? li comportarà problemes amb Nokia?

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Segons es fan ressò diversos mitjans online, un alt representant d’Intel ha declarat que aquest fabricant de microxips es troba ultimant una adaptació d’Android 2.2 per a què funcioni nativament sobre els seus processadors Atom d’arquitectura x86. Aquesta adaptació podria estar a punt en dates estiuenques.

La intenció és que Android es converteixi en una opció enfront de Windows 7, donant als amants de GNU/Linux i d’aquesta plataforma en concret una alternativa als netbooks basats en xips ARM que presumptament inundaran els mercats de tot el món a finals d’any.

Intel sembla voler jugar a una bicefalia MeeGo-Android mentre continua quedant bé amb Microsoft, però amb el gambit d’Android, pot quedar malament amb tothom. Amb Microsoft per jugar tant la carta de GNU/Linux (principal rival de Windows), i amb Nokia per ser-li infidel amb una altra plataforma que és ja una de les seves grans rivals.

El constructor finlandès de mòbils s’està batent contra BlackBerry, Apple i tota l’armada de smartphones basats en Android, per al què pràcticament ha defenestrat” la seva plataforma Symbian en favor de MeeGo, pel que el suport d’Intel a Android (que probablement retroalimentarà l’èxit que el sistema de Google té en els smartphones) pot ser vist a Espoo (ciutat que allotja els quarters generals de Nokia) com una punyalada a traïció. A més, ¿què serà de MeeGo en l’àmbit dels netbooks quan Android gaudeix de fama fins i tot entre els usuaris finals per als quals MeeGo és encara molt desconegut?

A més, i com a últim factor, si bé MeeGo és un programari en la direcció del qual Intel hi pot influir molt, en Android és un jugador més de tants, fet que no li confereix tant de poder.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina