Intel crea una nova divisió que explorarà projectes per millorar la usabilitat dels ordinadors

Compartir

IntelProjectes com ara la “lectura” de la ment per poder donar ordres al sistema sense haver d’entrar físicament en contacte amb ell, podrien ser viables en el futur.

Redacció – De fet, controlar una màquina amb la ment no és tan fantàstic com pot semblar, i ja fa un cert temps que s’estan realitzant experiments en aquest sentit. Aquesta possibilitat es veu realment útil en ajudes a malalts que no es poden valdre per ells mateixos, com per exemple aquelles persones que han quedat paralitzades del coll cap abaix.

Aquest és només un dels projectes que Intel estudiarà en la seva nova divisió IXR (Interaction and Experience Research), anunciada en el recentment celebrat Intel Research Day. Aquesta divisió es centrarà en la definició de noves experiències d’usuari i en noves plataformes. S’espera que les innovacions generades en els laboratoris ajudin a reimaginar la manera en la qual els usuaris experimentaran la informàtica en el futur.

Una millor tecnologia no és prou aquests dies”, va declarar Justin Rattner, CTO d’Intel. “El que les persones valoren avui és una experiència tecnològica personalitzada. Quan miro al futur, aquest és el canvi més gran que veig venir en la tecnologia. A Intel hem anat construint les nostres capacitats relacionades amb l’experiència de l’usuari i les àrees d’interacció per més d’una dècada. Recentment hem reunit a un destacat equip d’investigadors, format tant per tècnics en interfícies d’usuari com per científics socials per tal de crear la propera generació d’experiències d’usuari. Hem après, per exemple, que l’experiència de la televisió no és la mateixa que l’experiència Web, malgrat que cada cop més contingut televisiu estarà a Internet”, va concloure.

Intel Labs s’està centrant en la vinent generació de tecnologies d’experiència de l’usuari. El seu treball al voltant del context i la ubicació ha produït una sèrie d’idees i possibilitats tecnològiques. Per exemple, la idea que els dispositius entendran el seu entorn, es comunicaran entre ells i canviaran el comportament o emprendran accions en base al context de l’usuari, serà una realitat.

Alguns dels projectes més destacats en els quals s’està treballant a Intel Labs són:

  • Llegir la ment: una nova interfície per a ordinadors. S’està investigant el que es pot inferir sobre l’estat cognitiu d’una persona a partir del seu patró d’activitat neuronal. Aquest projecte permetrà a la gent usar els seus pensaments per interactuar directament amb ordinadors i dispositius mòbils.

  • Illes de còmput intel·ligents en plataformes quotidianes. Es va mostrar un nou sistema d’investigació que combina algoritmes de visió per ordinador en temps real, càmeres 3D i microprojecció per al reconeixement ràpid i seguiment d’objectes físics i de gestos.

  • Pòrtic. Porta la interacció portàtil als ordinadors tablet en reconèixer objectes col·locats a les pantalles, així com aquells que es troben al voltant del tablet. Mitjançant l’ús de càmeres, Pòrtic és portàtil, però no es limita a la petita grandària de la pantalla de l’ordinador tablet.

  • Zero Net Energy. Investigadors d’Intel estan dissenyant una plataforma de xarxa personal portàtil que està sempre encesa i ajuda als usuaris a reduir les emissions de carboni i poques vegades quedar-se sense energia.

  • Cloud computing “central”. Projecte OpenCirrus: projecte encapçalat per Intel, HP i Yahoo! que busca crear un camp de proves obert, a escala d’Internet, per avançar en la investigació del Cloud Computing, amb 10 llocs a tot el món fins a la data.

  • Creació i visualització de continguts 3D. El futur de la Internet en 3D inclou una aplicació de còmput científic visual que renderitza “molècules al vol”, i un complement d’Internet per ampliar les capacitats de renderitzat en 3D a Wikipedia, així com una aplicació de captura de moviment per a llegir els moviments del cos humà.

  • Microprocessador flexible per millorar el rendiment i el poder. Microprocessador d’investigació flexible de 45 nanòmetres empra circuits de detecció d’errades i de recuperació d’errades.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina