Intel deixarà de fabricar plaques base per a sobretaules

Compartir

El fabricant californià es centrarà en portàtils, smartphones, tablets, i la seva potent divisió de servidors, deixant el camp de les plaques base per a ordinadors d’escriptori a jugadors com Asus.

Segons un missatge de correu electrònic enviat per la multinacional nord-americana a la premsa -per les dades que tenim, suposem que exclusivament a la dels Estats Units-, durant els propers tres anys anirà fabricant progressivament menys plaques base per a ordinadors de sobretaula, mentre paral·lelament va ralentitzant l’activitat d’aquesta divisió i la va “desmuntant”, doncs ja no li serà d’utilitat.

La divisió de plaques base de sobretaula s’encarrega de fabricar plaques base per a ordinadors d’ús domèstic i empresarial, de baixa i mitja potència. Usualment inclouen una tarja gràfica també d’acord amb el preu i les prestacions de la resta de l’ordinador, la seva CPU i memòria.

La parada d’aquesta unitat no es realitzarà en sec, si no que com hem dit, s’estendrà durant un període de tres anys en el qual ralentitzarà la seva activitat.

En una segona nota aclaridora, Intel ha volgut deixar ben clar que la seva sortida es produeix només del negoci de plaques base per a sobretaules, no de l’àrea de servidors (en la qual hi té una bona quota de mercat), per a la que continuarà treballant com fins ara.

Amb aquest anunci, Intel deixa el terreny lliure per a què altres jugadors com Asus, Gigabyte, Asrock o MSI, que equipen a gran quantitat d’ordinadors d’escriptori, però que veuran d’aquesta manera un ampli sector del mercat lliure per a atacar.

L’anunci d’Intel ha estat unànimement vist com una forma d’adaptar-se al canvi del mercat, que ara dóna més importància a smartphones, tablets, i els nous formats sorgits amb l’adveniment de Windows 8, com els tablets convertibles o els ultrabooks. És d’esperar que el fabricant californià no dissolgui simplement la seva divisió de fabricació de plaques base per a sobretaules, si no que distribueixi els seus recursos entre les unitats de productes mòbils per a potenciar-les.

Un altre factor que futurament contribuirà a la gran disminució de la venda d’ordinadors domèstics és la irrupció dels televisors intel·ligents, ja que moltes de les funcions que abans es duien a terme amb l’ordinador, ara es poden fer des del televisor. Intel també haurà de lluitar en aquest àmbit per tal de garantir-se el futur.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: