Intel entra en el sector dels smartphones

Compartir
El moment de la presentació del smartphone Lenovo K800, el primer en usar xip Intel

El moment de la presentació del smartphone Lenovo K800, el primer en usar xip Intel

Paul Otellini, CEO i President de la companyia, ha anunciat al CES l’entrada del fabricant de semiconductors en el disputat mercat de la telefonia mòbil. El primer aparell a muntar la solució d’Intel serà un terminal de Lenovo.

La plataforma de referència d'Intel, funcionant amb Android

La plataforma de referència d'Intel, funcionant amb Android

El Lenovo K800 serà el primer smartphone llançat al mercat en treballar amb un microprocessador Intel i, sorpresa… el seu llançament es produirà inicialment a la Xina.

L’anunci s’ha produït durant la keynote que Paul Otellini, President i CEO del fabricant californià de semiconductors, ha realitzat de la mà del President Júnior de Lenovo, Liu Jun. Ambdós han presentat un smartphone que, en un primer cop d’ull ràpid, no sembla muntar Android, però que tampoc munta Windows Phone, si no que sembla una altra plataforma completament diferent.

A posteriori, i ja en solitari, Otellini ha presentat un disseny de referència d’Intel, del qual un col·laborador de la companyia n’ha realitzat una demostració. A més de destacar l’excel·lent qualitat de visualització de vídeo i el rendiment ofert, Otellini ha posat especial èmfasi en la durada de la bateria, comparant-la en un vídeo a la d’un terminal d’un fabricant basat en una altra arquitectura de processador, i que s’està comercialitzant. Evidentment, el disseny de referència d’Intel ha guanyat la partida per la mà, amb prop del doble de durada.

Després dels smartphones, li ha tocat el torn als tablets, dels quals Intel també en posseeix un disseny de referència, i que ha mostrat en col·laboració amb el Vicepresident d’Adidas, el qual ha explicat el nou concepte de botiga en el que està treballant la multinacional de l’equipament esportiu, i que combina experiència online amb les compres tradicionals. Tot això, es pot suposar que amb tecnologia d’Intel.

Sense cap mena de dubte, aquesta serà una de les notícies que es recordarà de la present edició del CES.

 

Copyright (c) 2012 www.imatica.org
Tots els drets reservats. Es permet la lliure reproducció del titular de la notícia, així com la citació de la URL dins del servidor www.imatica.org sota qualsevol circumstància, però sense reproduir total o parcialment cap altra part del text sense l’autorització explícita per part de l’autor o el mitjà

Guillem Alsina
Etiquetes: