Intel entra en el segment dels smartphones de baix cost

Compartir

La companyia californiana presenta en el CES els seus nous processadors Atom per a smartphones de baix cost enfocats a mercats emergents i amb Acer, Lava i Safaricom com a partners.

Amb aquesta nova línia, Intel cobreix un segment en el que fins ara no comptava amb presència i la importància estratègica del qual és innegable en estar lligat a mercats emergents: el dels smartphones menys potents pensats per a la seva comercialització en països amb economies que guanyen importància a cada dia que passa.

Mike Bell, vicepresident del Grup de Mobilitat i Comunicacions d’Intel, ha estat l’encarregat de descobrir aquesta nova línia de xips en el CES, l’arquitectura dels quals rep el nom en clau de Lexington i el primer exemplar n’és l’Atom Z2420.

Aquests nous xips, que funcionaran a velocitats al voltant del gigahertz, oferiran un bon rendiment en aplicacions multimèdia i de connectivitat, permetent als posseïdors d’un smartphone de característiques simples navegar per la Xarxa i veure continguts multimèdia en alta qualitat, com ara vídeos online o pel·lícules emmagatzemades en local.

Les principals característiques del nou Z2420 són:

  • captura de vídeo HD a 1080p i 30 fps
  • suport per a càmeres de fotos/vídeo de 1,3 MP a 5 MP amb captura a 7 fps
  • GPU SGX540 per a millora del rendiment multimèdia
  • suport per a terminals amb doble SIM
  • suport per a ràdio FM en el telèfon
  • suport per a ranura microSD
  • suporta Wireless Display, podent fer streaming del terminal cap a un monitor extern o televisor

Els primers partners en llançar smartphones de baix cost equipats amb la nova plataforma són Acer, Lava International, i Safaricom, malgrat que no han transcendit dates.

 

Copyright (c) 2013 www.imatica.org
Tots els drets reservats. Es permet la lliure reproducció del titular de la notícia, així com la citació de la URL dins del servidor www.imatica.org sota qualsevol circumstància, però sense reproduir total o parcialment cap altra part del text sense l’autorització explícita per part de l’autor o el mitjà

Guillem Alsina
Etiquetes: