Intel i Asus conviden als usuaris a participar en el disseny d’ordinadors

Compartir

Un projecte obert a la participació comunitària permet a qualsevol internauta aportar idees i dissenys de com és la màquina dels seus somnis.


Un disseny del lloc web WePC.comGuillem Alsina (guillem@imatica.org) – Seguint l’estela dels projectes comunitaris que tant abunden avui en dia a Internet i que han crescut a l’ombra del programari lliure amb la inspiració de Linux, OpenOffice o Mozilla, dues empreses dedicades al maquinari i líders en aquest camp com són Intel i Asus, convoquen al públic en general a col·laborar en el disseny d’un ordinador PC amb l’objectiu que sigui el primer llançat comercialment en haver estat dissenyat per la comunitat.

WePC.com és el lloc web del projecte, el concepte del qual s’assembla al de Dell Ideastorm, el lloc en el que els internautes poden presentar els seus suggeriments al fabricant nord-americà de PC’s i votar-los. D’aquesta darrera iniciativa va sortir l’opció d’adquirir una màquina Dell amb Ubuntu preinstal·lat com a més votada, una decisió que la companyia texana va respectar i va implantar en les seves màquines.

El lloc promogut per Intel i Asus permet que els internautes enviïn el disseny complet de la màquina dels seus somnis o bé només una idea de millora d’un aspecte puntual. Els dissenys complets inclouen també imatges de l’ordinador que podem dibuixar en línia gràcies a una petita aplicació en Flash que ens proporciona aquesta funcionalitat i especificar la configuració de la màquina. Si produïm un vídeo i el pengem al YouTube també el podem afegir al nostre disseny dins del lloc WePC.com .

Els diferents dissenys i idees es divideixen en tres categories, totes elles d’ordinadors portàtils: Notebook PC (els portàtils "de tota la vida"), Netbook PC (els portàtils ultralleugers tan de moda últimament) i Gamer PC (màquines d’alt rendiment per a vídeojocs). Amb això també s’aprecia que el dels portàtils és un sector que segueix creixent i que substitueix als sobretaula fins i tot en moltes de les funcions que aquests han desenvolupat històricament.

Evidentment, i en ser una iniciativa promoguda per Intel, el processador muntat en qualsevol dels projectes serà un dels de la companyia californiana.

Aquesta iniciativa és una mostra més de què, gràcies a la filosofia de la Web 2.0, els usuaris -el col·lectiu-, han pres el poder i comencen a influenciar d’una forma més o menys visible les decisions de les grans companyies.

Guillem Alsina