Intel ofereix tecnologia d’emmagatzemament SSD a preus assequibles

Compartir

MaquinariEls nous discos d’estat sòlid de 40 GB. llançats per la multinacional californiana són el component perfecte per als netbooks, màquines lleugeres a les quals habitualment no se’ls exigeix gran capacitat d’emmagatzemament però si gran rapidesa en l’operativa, quelcom que proporcionen els moderns discos d’estat sòlid.

Redacció/Agències – Intel Corporation ha anunciat la incorporació d’una nova versió a la seva línia d’unitats d’estat sòlid (SSDs, de l’anglès “solid-state drives”) d’alt rendiment: Intel® X25-V Value SATA SSD. La unitat de 40 gigabytes (GB) està dirigida al segment dels netbooks amb preus accessibles i al dels ordinadors d’escriptori amb configuració basada en dues unitats o en una unitat d’arrancada per a oferir-los als usuaris els avantatges de rendiment i confiabilitat de la tecnologia d’estat sòlid a un preu assequible.

Els SSDs poden reemplaçar les tradicionals unitats de disc dur (HDDs, de l’anglès "hard disk drives") o substituir-les. Sense parts movibles ni plats giratoris, els SSDs són més confiables que els HDDs. Això torna als usuaris més productius a mesura que experimenten una resposta general del sistema de manera més ràpida. Gràcies al seu preu, ara els clients poden gaudir dels beneficis d’un SSD afegint una opció SSD al seu PC d’escriptori actual en una configuració amb dues unitats o amb una “unitat d’arrancada”. En una configuració amb dues unitats, la Intel X25-V SSD s’afegeix a un ordinador d’escriptori que ja tingui un HDD. La SSD es carrega amb el sistema operatiu i amb les aplicacions preferides de l’usuari per aprofitar l’acceleració del rendiment, ja que aquesta categoria d’unitats és quatre vegades més ràpida que un HDD de 7200RPM. Els usuaris mantenen els seus HDDs ja existents com a mitjans per a emmagatzemar una major quantitat de dades. Aquesta capacitat es coneix comunament com un disc d’“arrancada”, ja que la SSD redueix el temps d’inici o arrancada.

Per exemple, amb 40 GB de capacitat de disc d’arrancada, un usuari podria carregar la SSD amb el sistema operatiu Windows 7, les aplicacions de Microsoft Office i la seva aplicació de jocs preferida, tal com Dragon Age, Origins, i experimentar un rendiment global del sistema fins a un 43 per cent més ràpid, o una millora d’un 86 per cent en la seva experiència com a jugador. L’SSD també accelera operacions com l’arrancada del sistema, l’obertura d’aplicacions i els arxius o la reactivació d’aquest a partir de l’estat de suspensió.

La unitat d’estat sòlid d’Intel és la SSD que més venem” ha declarat Stephen Yang, gerent de productes de Solid-State Drives a la botiga detallista per Internet Newegg.com. “Aquest nou producte d’entrada d’Intel significa que més clients tindran l’oportunitat d’experimentar els beneficis de les SSDs, no només per a notebooks o PCs d’alt nivell, sinó en ordinadors d’escriptori de consum general, com a disc d’arrancada. Aquest és el nivell de preu adequat per ajudar a convertir més usuaris a la computació de SSD”.

La Intel X25-V inclou 40 GB de memòria flash NAND de 34nm. Aquesta memòria no volàtil reté les dades fins i tot quan està apagada i s’empra en aplicacions com ara telèfons intel·ligents, reproductors de música personals, targes de memòria i SSDs per a un emmagatzemament ràpid i confiable de dades. Els beneficis de les SSDs, amb relació a un HDD tradicional, inclouen un rendiment més alt, estalvi de bateria i millor grandària.

Afegir la Intel X25-V a la nostra família ja existent de SSDs d’alt rendiment els dóna als nostres distribuïdors un espectre complet de SSDs de qualitat amb alt rendiment, configuracions d’ordinadors amb dues unitats o aplicacions empotrades", va dir Pete Hazen, director de màrqueting de l’Intel NAND Solutions Group. “L’adopció de les SSDs continua sent una de les tendències més emocionants en informàtica personal i aquest producte d’entrada permet als usuaris gaudir dels beneficis de productivitat i rendiment de les SSDs d’Intel a un nou nivell de preus” va concloure,.

La Intel X25-V de 40 GB complementa la línia de productes Intel® X25-M Mainstream SATA SSD, amb un major rendiment, que ofereix capacitats de 80 GB i 160 GB. Tots els SSDs d’Intel estan dissenyats i fabricats per Intel emprant la seva pròpia memòria flash NAND d’IM Flash Technologies (IMFT) i inclouen un controlador propi, a més de firmware actualizable. La X25-V actualment es troba en estoc i disponible per a la seva distribució mundial.

A més, la X25-V suporta la funció Trim (“Retallar”) de Microsoft Windows 7 per mitjà de l’Intel® SSD Optimizer. També s’inclou la Intel® SSD Toolbox, un conjunt d’eines pràctiques desenvolupades per Intel per ajudar a gestionar millor i mantenir el rendiment de fàbrica de les SSDs d’Intel. Els usuaris de Windows XP i Vista poden també gaudir d’aquestes millores, que es poden descarregar.

Més informació

Especificacions de la Intel X25-V

Guillem Alsina