Intel podria mostrar integració de Wi-Fi en CPU’s en el MWC

Compartir

La californiana podria presentar aquesta mateixa setmana un xip Atom que integri, a més de la CPU, connectivitat Wi-Fi en una sola pastilla, una solució que permetria estalviar energia en màquines de tipus netbook.

Intel busca unificar CPU i tarja Wi-Fi

Intel busca unificar CPU i tarja Wi-Fi

Això podria ser el resultat de l’adquisició, al gener de l’any passat, del negoci de comunicacions sense fils d’Infineon per part d’Intel. I així, al llarg d’aquesta setmana, la californiana podria ensenyar els seus primers xips Atom amb connectivitat Wi-Fi integrada, segons revelen diversos rotatius internacionals.

El moment no pot ser més idoni, amb un Mobile World Congress sempre interessant a les portes. En la fira per excel·lència de les tecnologies de la mobilitat, Intel podria acaparar bona part de l’atenció mediàtica si mostra un primer avanç d’aquests xips, pel que té tot el sentit presentar-los aquesta setmana, l’anterior a l’esdeveniment –en el cas de tenir-los–, per a què els assistents al Mobile vagin fent boca i s’acostin a l’estand de la multinacional a la fira de Barcelona.

Cap detall tècnic sobre el presumpte èxit ha transcendit, ja que estem parlant d’un simple rumor, quelcom habitual en els nostres dies en què les companyies del sector tecnològic fomenten aquesta mateixa rumorologia per a què es parli d’elles i siguin conegudes.

La integració de Wi-Fi a les CPU’s permetria estalviar energia i construir equips més compactes. Malgrat que en els rumors es parla de xips Atom per a netbooks i smartphones, a mitjà/llarg termini (i en el cas que finalment cristal·litzessin) podríem veure aquesta mateixa integració en tot tipus de màquines, des d’ultrabooks fins a sobretaules.

Problemes amb la competència?

Intel es podria trobar amb alguna que altra demanda per abús de posició dominant per part de la competència. D’oferir en una sola pastilla el xip i la connectivitat sense fils, altres fabricants que ofereixen solucions d’aquest darrer tipus se’n podrien queixar.

És el cas de Qualcomm, que a través de la seva divisió Atheros fabrica targes sense fils per a PC’s, especialment portàtils, que són ben conegudes per fabricants, tècnics i usuaris, però que tampoc és l’única que es trobaria en aquesta situació.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: