Intel podria treure profit de la batussa legal entre Samsung i Apple

Compartir

MaquinariLa marca coreana és, a hores d’ara, el principal subministrador de xips per a l’iPhone i l’iPad, però l’ambient enrarit que s’està donant entre ambdues degut a les causes legals que les enfronten podria provocar que la companyia de la poma busqués altres fabricants llicenciataris per al seu maquinari. Intel sembla estar-hi interessada.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – No es tractaria de que xips amb arquitectura Intel x86 equipessin els futurs iPhone i iPad, ja que Apple disposa dels seus propis dissenys (basats en arquitectura ARM), si no que el fabricant californià de semiconductors treballés subcontractat per la companyia de Steve Jobs.

Segons informa el rotatiu en línia EE Times, Intel podria aprofitar els mals moments que passa la relació Samsung-Apple (recordem que la coreana subministra components per als dispositius de la nord-americana com l’iPhone i l’iPad) per fer-se amb una part del pastís proporcionat per la companyia de la poma.

Aquesta no fabrica els seus xips, només els dissenya, ja que no posseeix factories que puguin dur a terme aquesta tasca, pel que subcontracta a altres empreses per a què facin aquesta feina. Intel pot fer-ho, i segons una consultora externa preguntada per EE Times, estaria en converses amb Apple per tal d’aconseguir un contracte com a fabricant dels seus xips.

La californiana ja subministra els xips que equipen els ordinadors de la companyia de la poma, malgrat que aquests no es diferencien dels que trobem en els PC’s dels altres fabricants. És Apple qui, a posteriori, els dóna la diferència amb la resta del maquinari i la seva integració amb el sistema operatiu Mac OS X.

D’arribar, aquest acord no seria immediat, doncs el principal fabricant contínua essent Samsung i ho serà encara durant un cert temps; no és trivial canviar una cosa així de la nit al dia.

Naturalment, cap de les companyies implicades ha realitzat declaracions al respecte.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina