Intel presenta els nous dispositius Chrome basats en els seus xips

Compartir

La fabricant californiana serà recolzada per marques com Asus, Lenovo o Dell, que llançaran al mercat tant Chromebooks com Chromeboxes, i serà la primera en oferir suport a Chrome OS de 64 bits.

Intel presentava ahir, i de la mà de Google, la nova generació de Chromebooks i Chromeboxes (portàtils els primers i sobretaules els segons), basats en les seves arquitectures i xips mòbils, i en el sistema operatiu Chrome OS de la companyia del cercador.

Precisament, Chrome OS està guanyant popularitat aquests darrers mesos i suport en el si de la indústria. Cadascuna de les grans marques ja ha llançat almenys un model d’ordinador dirigit per aquest nou sistema operatiu que es pot resumir, senzillament, en el navegador Chrome de Google, i que no té gaire sentit si no és connectat a Internet, ja que és a La Xarxa de xarxes on hi desplega tota la seva funcionalitat.

Amb la presentació d’ahir, Intel es converteix en la companyia amb un nombre més gran de dispositius basats en Chrome OS al mercat, essent, a més, la primera en equipar una màquina que emprarà la versió de 64 bits d’aquest sistema operatiu.

Els primers models presentats van ser la nova generació de Chromebooks (portàtils) basats en la plataforma Bay Trail-M, un SoC (System on a Chip) de bona relació preu/prestacions. Són equips amb processadors Celeron, no els de més altes prestacions, però amb una durada de bateria que arriba a les 11 hores i sense ventiladors, el que els fa molt més silenciosos.

Operant amb aquesta arquitectura, Lenovo va presentar els seus primers Chromebooks per als consumidors en general, els models N20 i N20p, disposant aquest darrer de pantalla tàctil. Els dos models de la companyia xinesa prèviament existents i basats en solucions Celeron s’adrecen exclusivament al mercat de l’ensenyament.

Lenovo N20p

Lenovo N20p

Asus va anunciar dos nous models, el C200 (amb pantalla d’11,6 “) i el C300 (de 13,3”), que estaran a les botigues al llarg de la temporada estiuenca.

Asus C200

Asus C200

Una altra que va presentar Chromebook renovat basat en els nous processadors Celeron d’aquitectura Trail Bay-M és Acer, el dispositiu de la qual arribarà a les botigues cap a finals d’any.

Tots aquests equips inclouen tarja Wi-Fi 802.11ac, les més ràpides actualment.

Chromebooks amb Core i3

Passant ja a una gamma més potent de dispositius, ens trobem amb la quarta generació dels processadors Core i3 d’Intel, encara que amb preus realment continguts que comencen a partir dels 349 dòlars.

Dell serà una de les marques que aposti per aquests processadors en un nou exemplar del seu Chromebook 11, que surt de l’àmbit estrictament de l’educació per orientar-se també a les empreses. Arribarà a les botigues a finals d’any.

Dell Chromebook 11

Dell Chromebook 11

Acer llançarà a finals d’estiu un renovat C720 que canviarà el seu microxip per aquest nou Core i3 de quarta generació.

El renovat Acer C720

El renovat Acer C720

No només s’han presentat Chromebooks: HP ha presentat un Chromebox, un petit ordinador d’escriptori que funciona amb aquest sistema operatiu i, en aquest cas, basat en una CPU Celeron de microarquitectura Haswell.

Chrome OS comença la seva majoria d’edat

Després d’unes primeres passes que no van convèncer molts analistes i premsa (inclòs qui signa aquestes ratlles), Chrome OS va començar a seduir fabricants d’importància com Samsung, Acer o LG. A poc a poc, la resta de les grans van anar caient i, a dia d’avui, poques són les que no tenen el seu model de Chromebook a la venda.

Però el que realment marca l’abandonament de la pubertat de Chrome OS és que en aquesta nova generació, molts dispositius deixen d’estar orientats exclusivament al sector educatiu i a les escoles per passar a buscar el públic en general, incloses les empreses.

Per ara, el percentatge de màquines amb el sistema operatiu basat en el navegador de Google que estan en mans d’usuaris encara és mínim, però amb el nombre de vendes a l’alça tot i el handicap que és molt desconegut entre el públic en general.

A la companyia de Sergey Brin i Larry Page això no sembla que li importi gaire, i sembla més aviat confiar en un augment de coneixement per part dels consumidors i, en conseqüència, també d’ús, d’una manera natural.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: