Intel presenta la plataforma Centrino 2 per a m? quines port? tils

Compartir

Els nous logotips de la plataformaEn una decidida aposta per a potenciar el segment portàtil, Intel ha presentat la nova família de xips per a màquines tant empresarials com domèstiques, donant a conèixer els seus plans de futur immediat sobre tecnologies mòbils per d’aquí a finals d’any.


Redacció iMàtica – En el marc d’un sector mòbil cada vegada més important, la multinacional californiana ha donat a conèixer aquesta mateixa setmana la cinquena generació de la seva plataforma de processadors Centrino per a ordinadors portàtils. Batejada com a Centrino 2, la família disposarà inicialment de cinc nous models de processador Core2 Duo enfocats tant al mercat professional (família vPro) com de consum.

Un dels nous xipsLes millores d’aquesta nova generació respecte a l’immediatament anterior són generalitzades, incloent una gestió millorada de la bateria i un major estalvi d’energia, a més de suport per a l’esborrany de la tecnologia de connexió sense fils 802.11n (la nova generació del WiFi, encara en procés d’aprovació).

En l’apartat gràfic hi trobem una nova tecnologia de commutació que ens permet esprémer al màxim la potència de la tarja gràfica quan les aplicacions ho requereixin (per exemple en jocs 3D o quan fem un renderitzat), o consumir el mínim i necessari quan vulguem allargar la vida de la bateria i estiguem emprant aplicacions que no necessiten d’un gran rendiment gràfic (per exemple un processador de textos o qualsevol altra aplicació d’escriptori).

Intel va aprofitar l’avinentesa per presentar el microprocessador Core2 Extreme d’altes prestacions, ideal per als amants dels videojocs o que necessitin d’un alt poder de càlcul en mobilitat, abastant una velocitat de 3.06 GHz. També va presentar el xipset Mobile Intel 45 Express i la tecnologia sense fils WiFi Link 5000, que ofereix teòricament fins a cinc cops més velocitat i el doble d’abast respecte a l’antiga tecnologia 802.11a/g i m amb una velocitat de fins a 450 Mbps.

Malgrat tot, el futur a mitjà termini de les comunicacions sense fils passa per l’estàndard WiMAX, per al qual Intel començarà a proporcionar més endavant als Estats Units un mòdul de connexió híbrid WiFi/WiMAX per a portàtils.

Però això és només el principi del que promet ser una allau de presentacions; la multinacional nord-americana ja ha avançat que els propers tres mesos veuran la llum vuit nous processadors, incloent una pastilla que serà la primera del mercat per a màquines portàtils en incorporar quatre nuclis.

Guillem Alsina