Intel revoluciona el concepte d’ordinador portàtil amb els seus nous ultrabooks

Compartir

La multinacional californiana ha buscat crear una experiència d’usuari nova i més interactiva amb els seus últims desenvolupaments, comptant amb partners com Toshiba, Acer i Asus per començar a llançar aparells d’aquesta mena.

Un moment de la presentació d'Intel

Un moment de la presentació d'Intel

Val a dir que la roda de premsa d’Intel (que, per cert, us hem retransmès en viu i en directe via Twitter) va començar fluixa; si bé en l’ambient es deixaven sentir alguns rumors d’un smartphone, amb els primers compassos tot apuntava a un monogràfic sobre ultrabooks i la potència dels nous processadors i xipsets. I, inicialment, així ha estat, encara que la cosa es va començar a escalfar a mitja xerrada…

La primera gran novetat presentada per Intel en aquest CES 2012 ha estat la inclusió en determinats models d’ultrabook de diversos fabricants, de pantalla tàctil. Aquesta es complementa amb l’ús de l’habitual teclat present en qualsevol portàtil, i permetrà a l’usuari optar per un o altre sistema d’interacció segons el moment i les necessitats puntuals d’aquest.

Aquesta combinació guanya tot el sentit amb sistemes operatius com Windows 8, que Intel ha pres com a referència per a aquesta presentació, doncs hem pogut veure les demos corrent sobre aquest sistema operatiu. La interfície de la nova plataforma de Microsoft està molt preparada per a pantalles tàctils.

Alguns dels nous models d’ultrabook seran híbrids entre aquest format i el de tablet, capaços de desfer-se del teclat per passar a ser només tàctils i en format tauleta.

La tecnologia “Nikishki” (nom aproximat, no he pogut confirmar-lo) consisteix en convertir l’àrea de touchpad en transparent, de manera que quan tinguem en ultrabook tancat, puguem veure una part de la pantalla. Des d’aquesta podrem accedir a funcionalitats com el correu electrònic o la nostra agenda.

El concepte no és nou, encara que si la seva implementació: recorden els portàtils híbrids d’Asus que disposaven d’una petita pantalla exterior i un Windows CE que ja ens permetia una cosa semblant? doncs aquesta sembla una altra formulació del mateix concepte.

La multinacional californiana ha col·laborat amb Nuance per portar el reconeixement de veu natural als ultrabooks. Aquest podrà ser gaudit en nou llengües inicialment, entre les quals -i això no ens pot sorprendre- no s’hi troba el català, encara que si el castellà i el francès.

El control gestual també es compta entre les novetats que ha mostrat Intel. És probable que al principi ens costi una mica veure usuaris gesticulant com si estiguessin posseïts davant la webcam del seu ordinador, però és una imatge que aviat es pot començar a popularitzar.

Per poder executar fluidament totes aquestes funcionalitats, la clau és la potència de procés. I llavors, hom entén el perquè dels primers avorrits compassos de la roda de premsa en els que només s’ha parlat de potència bruta.

 

Copyright (c) 2012 www.imatica.org
Tots els drets reservats. Es permet la lliure reproducció del titular de la notícia, així com la citació de la URL dins del servidor www.imatica.org sota qualsevol circumstància, però sense reproduir total o parcialment cap altra part del text sense l’autorització explícita per part de l’autor o el mitjà

Guillem Alsina
Etiquetes: