Intel treu pit al Mobile amb xips mòbils de 64 bits

Compartir

Merrifield i Moorefield són les dues plataformes que Intel ha presentat a Barcelona, ​​ambdues de 64 bits amb doble i quàdruple nucli respectivament.

Una sala només plena a mitges indicava que la roda de premsa d’Intel al Mobile World Congress 2014 no ha pogut rivalitzar a nivell d’expectació amb l’esperada de Nokia, i no és d’estranyar. Fins i tot malgrat l’excel·lent marc de la neoclàssica Casa Llotja de Mar que Intel ha triat aquest any i que, paradoxalment, va acollir fa algunes edicions del Mobile, la primera intervenció en aquest esdeveniment del llavors nou CEO de Nokia, Stephen Elop.

Els ponents de la fabricant californiana de semiconductors no han trigat gaire en entrar a fons en el principal anunci de la companyia per a consumidors: les seves noves plataformes maquinari Merrifield i Moorefield de 64 bits per a smartphones i tablets, tant governats per Windows com per Android.

El primer (Merrifield) és una CPU de doble nucli, mentre que Moorefield és la seva germana bessona de quatre nuclis.

Moment de la presentació de Merrifield i Moorefield

Moment de la presentació de Merrifield i Moorefield

Amb això, Intel es converteix en la segona fabricant en llançar al mercat un processador de 64 bits per a dispositius mòbils després d’Apple, que disposa de l’A7 muntat a l’iPhone 5C.

El seu rival en el terreny de la mobilitat és ARM, que ara tindrà que forçar als seus partners a què llancin al seu torn nous desenvolupaments de 64 bits sobre els dissenys de referència que aquesta ja disposa des de fa temps.

Per recolzar la sortida al mercat de les seves noves plataformes mòbils de 64 bits, Intel té com a partners a Asus, Dell, Lenovo, Samsung i Foxconn.

Asus presentarà una completa gamma de tauletes tàctils i smartphones, Dell una línia de tablets (almenys un parell d’exemplars pel que hem vist), Lenovo una tauleta tàctil i un smartphone, i Foxconn farà el mateix amb dissenys OEM que fabricarà per a tercers.

Com a plataformes programari per a aquests xips, Intel aposta tant per Windows 8.x (no sembla que de moment anem a veure Windows Phone sobre xips Intel) i Android. Els dispositius de Dell, per exemple, són dos tablets Windows 8, mentre que en el cas d’Asus, la taiwanesa aposta per Android.

En un altre ordre de coses, els posseïdors d’un dispositiu Android podran gaudir d’una suite de seguretat de McAfee (Intel Security) gratuïta que podrà ser descarregada des de Google Play.

Mapa de les futures plataformes d'Intel per a dispositius mòbils

Mapa de les futures plataformes d’Intel per a dispositius mòbils

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: