Intel vol competir en la primera divisió dels xips gràfics per a videojocs

Compartir

MaquinariLa companyia californiana ha presentat en societat a Larrabee, la seva nova arquitectura gràfica introduïda per primera vegada a mitjans de l’any passat.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – En un mercat dominat a plaer per NVIDIA i, en menor mesura, per ATI (marca propietat d’AMD), pocs jugadors més semblen tenir-hi cabuda, però Intel, la totpoderosa fabricant de microxips, vol tornar a lluitar en aquest ring contra aquestes dues competidores d’envergadura, una dècada després d’haver llençat la tovallola.

D’això se’n fa ressò la prestigiosa CNET News. Intel ha presentat la seva proposta de nova arquitectura gràfica a la Game Developers Conference de San Francisco, sota el nom de microarquitectura Larrabee, de la qual ja se n’havien donat els primers detalls a l’agost de l’any passat.

Larrabee s’inspira en l’experiència d’Intel dissenyant i fabricant microxips, i segueix les darreres tendències de desenvolupament en aquest segment amb una arquitectura multi-nucli. Això la fa assemblar-se més a una arquitectura per a CPU’s que per a GPU’s (Graphics Process Unit), pel què en el futur podria derivar en un conjunt de productes més que en només una sèrie de xips per a targes gràfiques.

Aquesta mena de construcció també permetrà fer-la servir com a GPU multipropòsit, programable i utilitzable per a càlculs complexos com a part de sistemes informàtics d’alt rendiment. Al cap i a la fi, el seu joc d’instruccions serà compatible amb el de les CPU’s x86 d’Intel, al què s’hi afegiran les extensions necessàries per gestionar gràfics de qualsevol tipus.

El primer provador d’aquesta nova tecnologia serà Hollywood i, més concretament, Dreamworks. El conegut estudi cinematogràfic -que es troba al darrere d’èxits com “Salvar el soldat Ryan”, “Gladiator”, “Minority report” o “Transformers”- utilitzarà les noves GPU’s d’Intel per als seus processos d’animació infogràfica i renderitzat. La capacitat i potència de càlcul necessaris per a aquestes tasques seran, sense cap mena de dubte, un bon banc de proves per a la nova arquitectura gràfica d’Intel.

El que sembla estar buscant ara Intel és l’aquiescència de la indústria dels videojocs, de la que sense cap mena de dubte haurà de demanar molt suport per aconseguir conquerir els cors dels usuaris. Els més amants dels videojocs es divideixen en partidaris de NVIDIA i ATI, i per experiència puc dir que els pertanyents a un d’aquests dos “bàndols” estan molt identificats amb la seva elecció i són molt fidels a la marca triada.

És probable que els primers productes en emprar aquesta tecnologia vegin la llum del dia a principis del 2010. La sortida al mercat no afectarà en absolut al desenvolupament de xips gràfics per al seu muntatge inclosos en plaques base.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)