Siri desperta interès per a la televisió connectada

Compartir
Siri és una de les estrelles de l'iPhone 4S

Siri és una de les estrelles de l'iPhone 4S

Diverses veus clamen per l’interès que tindria una propera generació de l’Apple TV amb el sistema de reconeixement de veu de l’iOS implementat.

Imagineu-vos l’escena següent: arribeu a casa vostra després d’un llarg dia de treball, pengeu l’abric, us traieu l’americana, us serviu una cervesa ben freda i, estirant-vos al sofà, li dieu a la televisió “engega’t!” i, com si estigués posseït, l’aparell de TV presenta una pantalla d’inici. “Vull veure el partit de futbol” podria ser la vostra següent ordre que, el televisor, obeiria sense dubtar-ho.

Doncs bé, aquest futur que sona a ciència-ficció, podria no estar tan lluny si Apple escolta algunes veus (com aquesta) dins de la premsa especialitzada i les consultores tecnològiques que comencen a especular sobre la possibilitat d’unir en un sol aparell la plataforma televisiva i el reconeixement de veu.

Apple compta amb ambdues coses, un set-top-box per a televisió de llarga trajectòria com és l’Apple TV (llarga per al que és la història d’aquesta mena de dispositius) i un sistema de reconeixement de veu que ha rebut excel·lents crítiques com és Siri, introduït en la presentació de l’iOS 5.

A més d’aquest rumor, sonen altres relacionats amb la companyia de Cupertino i la fabricació de televisors, com la possibilitat de què Apple es posi a fabricar no només set-top-boxes, si no aparells de televisió complets.

Així doncs, queda pendent saber si Apple escoltarà aquestes veus en la indústria, o bé si tals veus només s’estan fent ressò del què ja han vist o els han explicat des de la marca de la poma i ens estan preparant per al seu proper llançament.

Aquestes “peticions” corren en paral·lel que les excel·lents crítiques rebudes per Siri, del qual s’ha dit que és un producte trencador, la killer app que tornarà a posar Apple per davant de Samsung en la llista de companyies que més smartphones venen.

 

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: