Interfície al més pur estil “Minority Report”

Compartir

Permet a diversos usuaris treballar simultàniament sobre la mateixa màquina i la mateixa interfície.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – D’ençà que el 2002 vam veure a Tom Cruise interactuar amb un ordinador amb tan sols gesticular en l’aire amb les seves mans a la pel·lícula Minority Report, ens vam enamorar. I no de Cruise, sinó del sistema d’interfície d’aquell avançat ordinador del futur (com tants altres invents mostrats en el film).

Ara, en el 2008, Oblong Industries ens porta una interfície molt semblant, batejada com a g-speak Spatial Operating Environment. La semblança entre aquesta interfície i la presentada en el film de Steven Spielberg no és casual: un dels fundadors de l’empresa va treballar com a assessor científic en la pel·lícula, i va basar el disseny de la interfície que podem veure fent anar a Tom Cruise en alguns dels seus treballs en el MIT (Massachusetts Institute of Technology), prestigiosa institució en la qual va estar treballant.

g-speak es basa en l’ús de dos guants que interactuen amb un sistema de pantalles i una taula que fa també la funció de perifèric per a l’entrada de dades. Qualsevol que porti posats uns guants sincronitzats amb el sistema pot interactuar amb ell, fins i tot més d’un usuari simultàniament a la mateixa terminal. Dues o més persones poden, doncs, treballar a la vegada i en les mateixes pantalles, en un disseny o qualsevol altra tasca.

El Spatial Operating Environment és, segons l’empresa fabricant, útil en tasques d’anàlisis de grans conjunts de dades, el seu ús amb interfícies d’usuari tridimensionals, aplicacions col·laboratives i integració de grans pantalles i múltiples ordinadors entre d’altres funcions.

Oblong anuncia aquesta nova interfície com la més gran revolució en el món de la informàtica des del 1984, any que va veure néixer l’Apple Macintosh, el primer microordinador que va utilitzar una interfície gràfica d’usuari (GUI) i un ratolí per interactuar amb l’usuari.

El preu d’aquest invent no ha estat revelat, però sense cap mena de dubte no es troba a l’abast de totes les butxaques…

g-speak overview 1828121108 from john underkoffler on Vimeo.

Guillem Alsina