IE baixa per primera vegada en anys del 50% del mercat

Compartir
Internet Explorer 9 no està aconseguit remuntar per a Microsoft

Internet Explorer 9 no està aconseguit remuntar per a Microsoft

Segons les estadístiques de Net Applications, el browser Internet Explorer de Microsoft ha acabat el mes d’octubre amb poc menys del 50% del mercat, la primera vegada en molts anys que aquesta companyia perd el domini de la cosa online. El culpable: el Chrome de Google, que podria duplicar la seva presència al mercat en un any.

A despit de tots els esforços bolcats per Mozilla en acabar amb el domini de l’Internet Explorer de Microsoft en el terreny dels navegadors web, sembla que aquesta tasca té més números per a dur-la a terme el Chrome de Google que no pas la guineu de foc de la corporació que va recollir l’herència de Netscape.

Si prenem les estadístiques NetMarketshare realitzades per Net Applications, tenim que fa un any el browser de la companyia del cercador presentava un 9,98% de penetració en el mercat, situant-se a molta distància de Firefox (22,81%) i encara més de l’Internet Explorer (57,09%). Gairebé un any després ens trobem amb què Chrome deté un 16,59% del mercat, Firefox es manté més o menys amb un 21,20% i l’IE ha baixat de la meitat de la penetració de mercat: 49,58%.

Evolució de l'ús dels diferents browsers al llarg dels darrers mesos

Evolució de l'ús dels diferents browsers al llarg dels darrers mesos

Malgrat que alguns analistes de mercat opinen que Chrome és un perill per a Firefox, amb les estadístiques a la mà veiem que el principal perjudicat ha estat l’Internet Explorer. Google ha sabut aprofitar molt bé l’èxit del seu cercador, i si les coses no es torcen, per a l’estiu vinent es podria situar en segon lloc a la llista de navegadors web més emprats.

Safari, la gran sorpresa; Opera, la gran decepció

Silenciosament, el browser d’Apple s’ha consolidat en el quart lloc de la llista pujant d’una manera discreta però constant. Fins a tres punts percentuals ha augmentat la seva participació en el mercat al llarg dels darrers mesos. L’augment en la quota de mercat d’Apple com a venedora d’ordinadors ha col·laborat, sens dubte, a aquest creixement.

L’altra cara de la moneda és Opera; el browser noruec ha perdut prop d’un terç dels seus usuaris en sistemes operatius desktop per a ordinadors, i la tendència és que continuï davallant.

 

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: