Internet Explorer cau tres punts percentuals en tres mesos

Compartir

InternetDe seguir aquesta tònica, a finals de l’any vinent el navegador web de Microsoft tindrà menys de la meitat del mercat. IE 8 no ha pogut superar a la versió anterior fins ara, encara que és la 6.0 la que continua regnant.

Redacció – Al llarg d’aquests darrers mesos, l’Internet Explorer de Microsoft ha protagonitzat una caiguda que podríem qualificar com d’històrica, malgrat que poc més d’un 1% al mes pugui semblar a ulls profans molt poc. L’empenta ha vingut donada principalment pel Firefox de la Fundació Mozilla, que actualment es troba proper a governar la navegació d’una de cada quatre màquines a tot el món. En alguns països la guineu de foc sobrepassa a l’Internet Explorer en el lideratge, especialment a l’Europa central i de l’est.

Però no només en l’enfrontament entre Mozilla i Microsoft es troba la clau del declivi de l’Internet Explorer; Safari, Chrome i Opera han anat guanyant gradualment mercat al llarg d’aquests mesos. En el cas del navegador noruec, aconsegueix el seu màxim anual amb un 2,31% del mercat obtingut al novembre, aconseguit sense cap mena de dubte gràcies en bona part a la nova versió 10.10 d’aquest programa que ofereix entre les seves funcionalitats el revolucionari servei Unite.

Per la seva banda, el navegador de Google ha més que duplicat la seva presència en el mercat al llarg d’enguany, convertint-se després del Safari d’Apple (que ha mantingut una tònica de creixement fins a aquest mes de novembre, en el que ha experimentat una lleugera caiguda) en la quarta opció preferida pels internautes. La diferència entre ambdós browsers és, només, del 0,43%. Si ambdós navegadors mantenen l’actual ritme de creixement, en dos-tres mesos Chrome haurà passat al Safari en el mercat. La major rapidesa de càrrega del programa de Google sobre Windows respecte al programa d’Apple, juntament amb la previsible sortida de les versions per a Mac OS X i GNU/Linux contribuiran sense cap mena de dubte a aixecar a Chrome a aquesta tercera posició.

Pel que fa a versions, Internet Explorer 6.0 és la més emprada amb un 22,08% del total, seguida de la 8.0 d’aquest mateix navegador amb un 19,34% i l’IE 7.0 amb el 16,86%. Aquest mes de novembre s’ha donat el canvi de posicions entre les versions 8.0 i 7.0 d’aquest programa.

El primer navegador web per a dispositius mòbils és Opera Mini, que ocupa la sisena posició del rànquing global darrere del seu germà gran de sobretaula, amb un 0,46% del mercat. Malgrat tot, i atès que el Safari de l’iPhone s’identifica de la mateixa manera que el seu homòleg de sobretaula, és difícil saber quin percentatge d’usuaris englobats en Safari empren la seva versió mòbil. L’iPhone OS té un 0,36% del mercat dels sistemes operatius.

Més informació

Estadístiques mensuals de Net Applications

Copyleft 2009 www.imatica.org
Esta obra se encuentra sujeta a la siguiente licencia:
La difusión, reproducción y traducción de este texto se permite libremente en cualquier medio o soporte con las únicas obligaciones de mantener la presente licencia e incluir un enlace o referencia a la página en la que se encuentra el original dentro del servidor www.imatica.org . En medios audiovisuales se requiere la cita al medio www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)