iOS 8: el canvi més gran des de la introducció de l’App Store

Compartir

Un centre d’eHealth permetrà a l’usuari veure tots els paràmetres de la seva salut que provinguin de les diferents apps i dispositius connectats a l’iPhone.

Apple ha qualificat el nou iOS 8 presentat ahir a la keynote de la WorldWide Developers Conference com el principal llançament després de la introducció de l’App Store en el seu ecosistema mòbil, que es va produir el juliol del 2008, un any i mig després que l’iPhone original fos presentat al públic.

Una de les coses que més criden l’atenció entre les novetats de l’iOS 8 és l’app d’eHealth, tot i que per la definició que d’ella n’han donat a Apple, més aviat sembla un centre d’eHealth, ja que rebrà informació i actualitzacions de les apps de salut instal·lades en el nostre terminal i dels dispositius que tinguem connectats a aquest com, per exemple, una polsera de fitness.

Diferents vistes del nou iOS 8

Diferents vistes del nou iOS 8

L’avantatge per a l’usuari és que pot trobar tota la informació referent a la seva salut i estat físic en un sol lloc, i als desenvolupadors se’ls obrirà l’accés a aquest centre d’eHealth mitjançant l’API del sistema, ja que necessitaran intercomunicar les seves apps amb aquesta nova facilitat.

El teclat del sistema busca ser més ‘intel·ligent’ pel que fa a la predicció d’escriptura, tenint en compte per exemple el context en el qual es produeix la conversa en la qual s’emmarca el missatge que estem escrivint, i el destinatari d’aquest missatge, ‘aprenent’ les paraules i frases que més emprem, i suggerint-les quan ens escrivim amb aquella persona o en un context determinat.

En definitiva, el teclat és ara més personal.

La compartició d’arxius durant les converses a Messages ha estat simplificada, permetent que ara es comparteixin mitjançant un simple gest de swipe. Les converses de grups incorporen a partir d’ara opcions que semblen tretes d’altres serveis com WhatsApp: silenciar grups per a no ser molestat, es poden eliminar contactes dels grups, o abandonar converses.

També podem triar si compartim la nostra ubicació en una conversa durant un període determinat (per exemple, un dia), o bé repassar totes les fotos i vídeos que han estat creuats pels participants d’una conversa.

L’app de fotografies ara és capaç d’editar fotos per arreglar lluminositat i altres paràmetres, i desar-les a la llibreria d’imatges d’iCloud, sincronitzant els canvis amb tots els dispositius que tinguem connectats a l’emmagatzematge en el núvol d’Apple.

La funció Family Sharing facilita la compartició d’elements com ara fotografies, calendaris o compres de llibres, apps, o música d’iTunes, entre ordinadors d’una mateixa família, fins a sis membres, cadascun amb el seu corresponent Apple ID.

Comparant com llueix la galeria d'imatges en un iPad i en un iPhone

Comparant com llueix la galeria d’imatges en un iPad i en un iPhone

Els pares poden crear un Apple ID per als seus fills i fixar que se’ls demani permís cada vegada que aquests intenten fer una compra a l’App Store, per tenir-los controlats i evitar factures voluminoses indesitjades.

Spotlight també pot buscar continguts més enllà de l’iPhone o l’iPad, incloent entre els seus resultats referències a la Wikipedia, notícies d’actualitat a Internet, o resultats geolocalitzats propers a la ubicació del terminal.

Igual que el nou Mac OS X Yosemite, iOS 8 ja es troba disponible com a descàrrega per a desenvolupadors i, quan surti al mercat la versió definitiva, aquesta es podrà instal·lar a l’iPhone 4S, 5, 5c i 5s, iPod Touch de cinquena generació, iPad 2, iPad amb Retina Display, iPad Air, iPad Mini, i l’iPad Mini amb Retina Display.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: