iPad: més que per a l’oci

Compartir

MacCitrix és una de les companyies que aposten pel costat empresarial d’un dispositiu que primordialment s’ha fixat en l’oci, i ho fa amb un programari de telepresència i un altre d’oficina virtual.

Redacció – La mateixa història es repeteix, malgrat que ara amb un tempo molt més accelerat: si l’iPhone va néixer orientat eminentment al professional liberal i a l’usuari particular però va acabar entrant també en l’àmbit empresarial amb aplicacions específiques, a l’iPad sembla esperar-lo el mateix destí. I és que un dispositiu lleuger, amb entrada de dades mitjançant una interfície multitàctil (i que, per tant, es pot aguantar amb una sola mà mentre que amb l’altra s’hi entren dades) i amb engegat instantani, es fa atractiu per a diverses tasques. Només la delicadesa del dispositiu pot restar-li clients en entorns en què els cops, fregaments i l’efecte de la pols siguin habituals.

Citrix ha estat, com amb l’iPhone, una de les primeres empreses en confiar en la vessant corporativa del nou dispositiu d’Apple, i ho ha fet amb dos productes: Citrix Receiver i Citrix GoToMeeting, dues aplicacions pensades per convertir el petit tablet en una oficina mòbil. I ambdós poden descarregar-se de manera gratuïta des de l’App Store.

Receiver permet comptar amb accés segur a tots els documents i aplicacions de negoci de l’usuari allotjats en un servidor Windows des d’on es trobin, ja sigui a través de la connexió WiFi o 3G en mobilitat. Per la seva banda, GoToMeeting és un programari de videoconferència/telepresència de gran senzillesa que permet a l’usuari assistir a reunions de treball encara que es trobi a l’altra punta del món.

El nou producte de Citrix a l'iPad 

De ben segur que aquestes no seran les dues úniques aplicacions corporatives que veurem en els propers mesos a l’App Store.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina