ipfaces, com saltar-se a Apple programant per a iPhone

Compartir

MacUn run-time prèviament aprovat a l’App Store i la càrrega de treball del programa que resideix en el servidor, una forma de -possiblement- fer el “bypass” a Apple creant aplicacions per a l’iPhone.

Redacció/Col·laboradors – La idea és tan simple que a hom li fa fins i tot ràbia no haver pensat en això abans: passar la càrrega de l’aplicació al servidor (al més pur estil cloud) i deixar en el telèfon només un run-time encarregat d’executar una petita part d’aquesta aplicació, havent aconseguit que la companyia que monopolitza el control del que s’executa en el telèfon aprovi aquest run-time.

Dit així, sembla complicat, però en realitat la idea de base és molt senzilla i permet saltar-se en gran mesura el control que Apple exerceix sobre les aplicacions que poden o no poden executar-se a l’iPhone/iPod Touch sense haver de recórrer a mètodes menys "ortodoxos" com alliberar el telèfon mitjançant el mètode jailbreak.

I qui ho ha dut a terme ha estat ipfaces, un sistema el run-time del qual ja pot ser trobat a la iTunes Store i descarregat gratuïtament. A més de la plataforma d’Apple (iPhone, iPod Touch i iPad), ipfaces funciona també per a BlackBerry i terminals basats en Java2ME (avui en dia gairebé qualsevol telèfon). Les aplicacions que es poden executar mitjançant aquesta peça de programari resideixen en el servidor, pel que s’escapen al control que Apple exerceix sobre els programes que se li envien per incloure a la iTunes Store.

A la banda del servidor, el programador pot emprar qualsevol de les diverses tecnologies habituals per al desenvolupament en l’ecosistema mòbil com són Java, PHP o ASP.NET, la majoria sense possibilitats de ser emprades de forma nativa en el telèfon d’Apple, fet que facilita l’entrada en aquest camp a una nombrosa comunitat de desenvolupadors que fins a la data en quedava fora. Les aplicacions que es poden desenvolupar són orientades a formularis, i el seu aspecte és proper al d’una aplicació nativa de l’entorn.

Pel que he vist, les aplicacions s’emmagatzemen en el mateix servidor d’ipfaces, amb el que s’estableix un nou nivell de control (ja que si des d’ipfaces es bloqueja el programa, aquest no pot ser executat), però també és cert que aquest control no serà probablement el mateix que realitza Apple.

Sigui com sigui, una forma interessant de programar d’una altra manera per al smartphone de la companyia de Cupertino.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)