iPhone5C, el millor amic de les operadores

Compartir

Amb un preu que parteix dels 549 dòlars (i, presumptament, la mateixa quantitat d’euros), no podem considerar el 5C com un terminal low cost, tret que es compri per operadora, una carta més a jugar per aquestes.

L'iPhone 5C

L’iPhone 5C

Què és un terminal de baix cost? com el definim? Doncs sense existir una definició de diccionari, podem intuir que és un smartphone amb un maquinari més ajustat que el d’un terminal flagshipd’altes prestacions i, conseqüentment, també de menor preu, pensat per a aquelles butxaques que no es poden permetre un smartphone més potent, o que no es volen gastar el que costa però sí que volen tenir al seu abast certes possibilitats d’un bon smartphone.

La clau d’un bon smartphone low cost és un equilibri entre el rendiment que ofereix el maquinari i altres elements del terminal que puguin ajudar a disminuir-ne el preu, com la pantalla, la carcassa, els altaveus o qualsevol element de maquinari extra.

L’iPhone 5C és, en tota regla, un iPhone 5 i, per tant, un maquinari prou modern i potent com per a ser considerat “de primera línia”, cosa que certifica el seu preu de 549 dòlars lliure, que presumiblement arribarà a Europa sense ‘traduir’ a euros, si no amb els mateixos guarismes. Però a través d’operadora es vendrà a 99 dòlars, una xifra que probablement s’acosti a les ofertes que faran altres operadores en altres països.

Aquest és el veritable low cost de l’iPhone 5C, el seu preu finançat per operadora, una cosa que el convertirà en un terminal de compra atractiva per als consumidors, que no s’hauran de rascar tant la butxaca com amb anteriors generacions del terminal d’Apple. Però, a canvi d’aquest preu, com de lleonines seran les condicions del contracte de permanència?

Potser -i aquí només especulo des del meu punt de vista- el que hagi pretès Apple no és llançar un terminal de baix cost per fabricació (que, en la meva humil opinió, el 5C no l’és pas), si no un esquer que les operadores poden llançar al mar dels consumidors per tal de pescar clients.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: