Iran bloqueja els correus de Gmail, Hotmail i Yahoo! Mail

Compartir

Es fa definitiu el bloqueig temporal que aquests serveis online patien en la república islàmica.

El govern de Teheran ha bloquejat els proveïdors de correu electrònic estrangers entre els quals es troben Gmail, Hotmail i Yahoo! Mail. Segons la premsa iraniana “la nova legislació obliga a què les empreses i usuaris utilitzin proveïdors de correu electrònic amb dominis iranians ‘.ir’ i no serveis de correu estrangers

El govern de Teheran vol tenir una intranet neta i aïllar-la de l’estranger. Aquesta integrarà serveis nacionals com un motor de cerca de web que només mostrarà pagines amb dominis “.ir” o un servei de correu electrònic.

A més, s’obligarà els usuaris a registrar-se amb dades reals referents a la seva identitat: número d’identificació nacional, adreça, nom complet, etc. El registre serà aprovat un cop el servei comprovi que les dades de l’usuari registrat són reals.

D’altra banda, el vinent mes d’agost, tots els ISPs que operen a l’Iran començaran a donar accés a la intranet nacional i denunciaran tots aquells ciutadans que infringeixin les normes dictades.

Iran adopta així una solució molt semblant a la que va implementar ja fa temps Corea del Nord; el país, llavors governat per Kim Jong-il, va crear un clon d’Internet, una intranet pròpia que empra la mateixa tecnologia, però els continguts de la qual són íntegrament controlats pel govern.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: