iStick, el pendrive per a l’iPhone

Compartir

Amb un connector Lightning en comptes de l’USB o microUSB habitual, aquest dispositiu permet copiar de manera immediata continguts dels dispositius mòbils d’Apple a la seva memòria interna i bolcar-los després a un ordinador gràcies al seu connector USB.

Al mercat ja hi trobem nombroses solucions per traspassar dades d’un telèfon intel·ligent a un ordinador sense haver d’emprar cables ni el núvol, el que vol dir tenir un pendrive amb un connector microUSB i una altra part USB per posar connectar-lo a tots dos dispositius, com pot ser el Sony USB 2.0 + Micro USB de 16GB. Però, per als dispositius mòbils d’Apple (iPhone i iPad) encara no teníem res que ens permetés realitzar la mateixa tasca.

L’iStick és una memòria (pendrive) que, d’una banda, presenta l’habitual connector USB per utilitzar-lo en qualsevol ordinador, televisor o un altre dispositiu proveït d’un port USB, mentre que per l’altre, en comptes de mostrar el microUSB que el faria compatible amb qualsevol smartphone o tablet que inclogui aquest port (tots els dispositius actuals en haver unificat els carregadors al microUSB), presenta un connector Lightning.

iStick

Aquest últim és el connector estàndard emprat en els dispositius mòbils d’Apple des de l’iPhone 5 i l’iPad de quarta generació, i difereix en forma (essent, per tant, incompatible) respecte al microUSB.

Les capacitats de l’iStick varien des dels 8 GB. de partida fins als 128 GB. que té el model amb més capacitat, passant pels 16, 32 i 64 GB.

Quan empra el connector USB, la velocitat de lectura és de 12MB/s i la d’escriptura de 7.5MB/s, mentre que quan està connectat a un dispositiu mòbil d’Apple, aquests paràmetres són de 2.5Mb/s per a lectura de dades i 1.9 MB/s d’escriptura.

La companyia fabricant, Sanho Corporation, el produeix sota la seva marca comercial HYPER, i l’ha finançat mitjançant un crowdfunding en el conegut lloc web Kickstarter (llar de molts projectes tecnològics que han començat per la via del finançament popular) que, mancant més de vint dies per finalitzar, ja ha recaptat gairebé sis cops el mínim de 100.000 dòlars que li calia per llançar el projecte.

A partir d’aquí, i si aconsegueix reunir 750.000 dòlars (cosa que sembla molt probable), inclourà integració amb el popular servei en el núvol Dropbox des de la mateixa app de l’iStick. En haver arribat al mig milió de dòlars, el que sí que ja inclou el projecte és la possibilitat de protegir les dades mitjançant un nom d’usuari i una contrasenya.

Fins al 17 de juny encara es pot contribuir al crowdfunding i gaudir dels preus especials de llançament per a les diferents capacitats de l’iStick que, posteriorment, serà venut a la botiga en línia de la companyia fabricant.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: