Ja coneixem els finalistes dels premis BDigital a la Innovació Digital

Compartir

Aquests guardons es lliuraran dins del marc del BDigital Global Congress, el congrés de referència que es celebrarà a Barcelona els primers dies de juny.

Agències – Els premis BDigital a la Innovació Digital que convoca el centre tecnològic Barcelona Digital en el marc de la 14a edició del BDigital Global Congress, ja tenen finalistes. Són Ottium, Typeform i Murs Lliures –categoria Idees innovadores i projectes pilot d’R+D+i–, VirtualRehab, Cognicor i PlanetFactory Maker –categoria Projectes R+D+i de petites empreses i emprenedors–; Smart Cities, PayPark i Simplext –categoria Projectes R+D+i de mitjanes i grans empreses, universitats i institucions–.

Els projectes guanyadors de les tres categories del premi es donaran a conèixer el 5 de juny al BDigital Global Congress, l’esdeveniment de referència per conèixer els avenços de la societat digital i els usos de les tecnologies de la informació i la comunicació que organitza el centre tecnològic Barcelona Digital.

Finalistes de la 10a edició dels premis BDigital a la Innovació Digital

Categoria “Idees innovadores i projectes pilot R+D+i”:

  • Ottium, de Otium Communication 2012: Ottium és una aplicació que permet planejar els moments d’oci amb les millors ofertes i promocions a l’instant. L’usuari trobarà itineraris i propostes d’oci al seu voltant o es podrà crear el seu pla d’oci a mida, tot a través del telèfon mòbil.
  • Typeform, de Typeform: Typeform és una eina que permet la creació de formularis diferents; innovadors tant pel seu atractiu disseny com per la seva vesant d’usabilitat. Es tracta del primer formulari que es pot omplir completament amb el teclat i que passa de pregunta automàticament. A més s’adapta a la mida de la pantalla i la seva navegació està pensada per als nous dispositius, com mòbils i tablets.
  • Murs Lliures, de Rebobinart: és un portal de gestió d’espais urbans on els artistes puguin realitzar les seves obres al carrer. El projecte preveu també tallers i accions socials per convertir els murs i espais singulars de la ciutat en espais de cohesió i participació ciutadana a través de l’art.

Categoria “Projectes R+D+i de petites empreses i emprenedors”:

  • VirtualRehab, de Virtualware 2007: Eina que utilitza la tecnologia dels videojocs amb tècniques de captura de moviment amb Microsoft Kinect per ajudar els pacients en els seus exercicis de rehabilitació física tant al seu centre com a casa, sense necessitat de sensorització i monitoratge de resultats per part de l’equip mèdic.
  • CogniCor, de CogniCor Technologies: Proporciona la intel·ligència artificial d’última generació per gestionar queixes i reclamacions de forma automàtica, permetent així que el procés sigui més ràpid, més barat i més satisfactori per ambdues parts.
  • Planet Factory Maker, de La Factoria d’Imatges: Planet Factory Maker és un software que permet a empreses, institucions, editors, pedagogs, guionistes, dissenyadors, etc. crear contingut interactiu multiplataforma per a dispositius mòbils, sense necessitat de tenir coneixements tècnics.

Categoria “Projectes R+D+i de mitjanes i grans empreses, universitats i institucions”:

  • Smart Cities, del Centro de Innovación BBVA: Pràcticament cada cop que fem alguna cosa a la ciutat (utilitzar un mitjà de transport públic, parlar per telèfon, o realitzar un pagament), deixem un rastre digital. Aquest projecte (pilot) es basa en recollir la informació que generem diàriament per l’ús de la targeta de crèdit, i creuar-les amb altres fonts d’informació, amb la idea de descriure i entendre quin tipus d’activitats econòmiques i, per tant, socials, s’estan duent a terme a la ciutat. On ubicar un servei públic, com triar els llocs d’oci, o redissenyar una xarxa de transport són només exemples de les possibilitats que ofereix aquesta informació.
  • PayPark, de la Fundació MIFAS: PayPark és una aplicació que permet la gestió de les zones blaves des d’un telèfon mòbil. L’aplicació localitza la nostra posició de manera automàtica i ens indica si en el lloc on estem aparcats cal efectuar o no el pagament. També es té en compte la data i l’hora per evitar possibles pagaments innecessaris. Un cop introduït el temps que volem estar, només cal confirmar el pagament, sense necessitat de buscar el parquímetre i sabent en tot moment l’hora de sortida i el cost exacte de l’operació.
  • Simplext, de Fundosa Technosite: L’objectiu global de Simplext és fer possible la simplificació automàtica de textos tècnics en espanyol per tal que la seva lectura resulti més comprensible afavorint la inclusió tecnològica a aquelles persones amb dificultats cognitives.

Patrocinats per Fujitsu, els premis BDigital a la Innovació Digital tenen com a objectiu recolzar aquelles idees i projectes innovadors de clara aplicació tecnològica basats en resultats generats en les empreses, centres tecnològics i universitats així com productes i serveis innovadors, desenvolupats o en fase de desenvolupament, encaminats a impulsar l’aprofitament empresarial de resultats i/o tecnologia generada en l’àmbit de la societat de la informació i el món digital.

El premi per a cada guanyador de les 3 categories constarà d’un ordinador portàtil d’última generació de Fujitsu i d’un viatge amb agenda personalitzada per assistir a l’exclusiu esdeveniment Fujitsu Forum, que tindrà lloc al novembre del 2012 a Munich, i que comptarà amb ponències d’experts mundials així com una important àrea de demostracions, sessions pràctiques, dinàmiques de grups i espai de networking. En l’edició de 2011 van participar més de 6.000 CIO’s de tot el món, pel que es tracta d’una gran oportunitat per a fer networking internacional i visualitzar tendències i oportunitats de negoci.

Sobre el BDigital Global Congress

El BDigital Global Congress és el congrés de referència sobre els avenços de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC) i la seva aplicació en l’àmbit empresarial, tecnològic i social. Del 4 al 6 de juny tindrà lloc a l’Auditori del CaixaForum la catorzena edició d’aquest congrés. El congrés és un referent en la divulgació i promoció de tendències i avenços tecnològics. Sota el lema “Managing a digital ecosystem”, l’edició d’aquest any se centra en mostrar les últimes novetats referents al progressiu desenvolupament tecnològic del nostre entorn: el ciutadà i l’empresa digital interactuen (social media), es mouen (urban mobility) i consumeixen (mobile payments).

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: