Ja disponible la versió 1.0 d’openSUSE Build Service

Compartir

Fins ara en fase beta, permet la gestió i construcció de paquets de programari per a diverses distribucions entre les quals s’hi compten totes les de Novell/openSUSE a més de Fedora, CentOS, Debian, Ubuntu o Mandriva.


Redacció iMàtica – Novell ha anunciat públicament la disponibilitat de la primera versió estable del servei de construcció de paquets openSUSE Build Service, fins ara en fase de prova i desenvolupament.

Aquest servei està orientat bàsicament a desenvolupadors, permetent gestionar el codi font i crear paquets per a les diferents distribucions suportades de manera que les aplicacions creades poden ser distribuïdes d’una forma molt fàcil i còmoda. De fet, el servei és complet, compilant també els paquets, i fins i tot podem recompilar aplicacions ja creades o les que vénen incloses a la mateixa openSUSE.

Això ens permet que, com a cas extrem, puguem recompilar i reconstruir tota la mateixa distribució openSUSE, convertint-se aquest servei en una bona base per a totes aquelles persones que vulguin crear la seva pròpia distribució a mida basant-la en openSUSE.

A més de la interfície web accessible des de la pàgina principal del projecte openSUSE, els usuaris d’aquest servei també tenen a la seva disposició una eina en línia de comandes basada en Python, i una sèrie d’API’s que permeten enllaçar aquest servei amb altres de semblants com per exemple SourceForge, un servei d’emmagatzematge de codi que també ofereix altres funcions extra per a programadors. Fins i tot es poden crear clients a mida gràcies a aquestes API’s.

Guillem Alsina