Ja disponible la versió gratuita en línia del Photoshop

Compartir

Permet retocs simples com l’eliminació dels ulls vermells típics de l’ús del flaix de la càmera, i proporciona un espai d’emmagatzematge en línia per a crear una galeria d’imatges. El seu ús és gratuït previ procés d’alta.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Complint amb el que havia anunciat ara fa un any, Adobe ha posat a disposició dels internautes una versió gratuïta en línia utilitzable a través d’un navegador web del seu programa de retoc d’imatges Photoshop, líder del mercat en aquest sector. De moment es tracta d’una versió beta.

El nom d’aquesta aplicació de la Web 2.0 és Photoshop Express i permet als internautes arxivar imatges en línia (amb un espai d’emmagatzematge de fins a 2 gigabytes), ordenar-les, mostrar-les, compartir-les amb els serveis més populars com Facebook, i realitzar petits retocs.

En tractar-se d’un programari en línia dependent d’un navegador web per a la seva execució, no és tan potent com el seu “germà gran” per a Windows i Mac OS, però permet algunes funcions com el redimensionat d’imatges, l’eliminació dels ulls vermells típica del flaix, conversió de color a blanc i negre o distorsions diverses amb el color o la pròpia imatge per a realitzar divertits i vistosos efectes.

Així és la interfície del nou Photoshop Express

Tots els canvis es realitzen de forma no destructiva, així que sempre comptem amb la fotografia original per tornar sobre les nostres passes.

En l’apartat d’exhibició d’imatges ens trobem amb nombrosos i espectaculars efectes per mostrar les imatges i realitzar la transició d’una a l’altra, de manera que la galeria de Photoshop Express pot ser usada per a presentacions de tota mena.

Per utilitzar Photoshop Express ens hem de donar d’alta en el lloc web del programa seguint un procés molt ràpid en el qual se’ns sol·licitarà el nom d’usuari, una contrasenya i unes poques dades personals més. A partir d’aquí haurem d’esperar fins a 24 hores per rebre el missatge de correu electrònic de confirmació i començar a usar el nostre nou compte de Photoshop Express.

Teòricament, aquest servei és utilitzable només per a ciutadans nord-americans, però no s’ha informat de problemes si un es dóna d’alta des d’un altre país i afirma ser ciutadà del país nord-americà.

Els requisits per utilitzar-lo són disposar d’un navegador web compatible amb Flash 9 com poden ser Internet Explorer, Firefox o Safari. Ja que empra la tecnologia Flex, quan accedim al programari aquest comprovarà si tenim instal·lat el reproductor Flash 9 a la nostra màquina, i si no és així portarà a terme el procés d’instal·lació. Aquest component és indispensable per a què Photoshop Express funcioni correctament.

Guillem Alsina