Ja disponible nova versió d’Opera amb el motor de Chrome

Compartir

El navegador noruec es renova radicalment adoptant el motor creat per Google per a Chrome i basat en Webkit. De moment es troba disponible en forma de versió beta per a Windows i Mac.

El nou Speed Dial d'Opera Next

El nou Speed Dial d’Opera Next

Aquesta no es tracta d’una versió més d’Opera, si no que ha estat construïda des de zero i, per tant, és totalment nova per dins i també per fora gràcies a una sèrie de canvis estètics i funcionals.

La principal novetat és el canvi de motor de renderització de pàgines web, que passa de ser el Presto desenvolupat per la mateixa Opera, al mateix motor Chromium emprat per Google en Chrome.

La interfície d’usuari del navegador també es renova, reconstruïda des de zero. Per exemple, a partir d’ara la barra d’adreces també serveix com a quadre de cerca, al més pur estil Google Chrome: introduïm una URL per accedir a una pàgina web, o bé un terme per a buscar les pàgines en les quals consta. Com en altres browsers, també podem seleccionar el motor de cerca que emprarem.

Com a part d’aquesta renovada interfície, també s’hi han introduït millores en el Speed Dial, els ‘shortcuts‘ (dreceres) d’accés ràpid a llocs web que ara es poden ordenar en carpetes.

Discover és una nova funcionalitat que ens permet -com indica el nom- descobrir (Discover en anglès) notícies i continguts sobre un tema concret vinculats amb el país o regió en la qual ens trobem. Opera ho concep com una facilitat per començar a navegar sense haver de buscar res, si no partint ja d’una base.

Stash permet comparar pàgines web com, per exemple, unes quantes botigues en línia o llocs de reserva d’hotels, d’una manera molt ràpida, fàcil i còmoda.

Finalment, el client de correu electrònic s’ha convertit en una aplicació independent que es pot descarregar pel seu compte.

La nova versió d’Opera es troba disponible a través del canal Opera Next en forma de beta per a Windows i Mac OS X.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: