Ja disponibles les extensions per a Safari 5

Compartir

AppleApple segueix el mateix camí que altres fabricants de navegadors web com Mozilla o Google creant un repositori centralitzat d’extensions per al seu browser, que juntament amb l’activació d’aquestes estarà disponible a partir de l’actualització 5.0.1 .

Redacció – La companyia de Steve Jobs ha anunciat la disponibilitat de Safari 5.0.1, nova actualització del seu navegador web que facilita als usuaris l’activació de les extensions del programa. Aquestes són petits fitxers amb codi a dins que s’adjunten al browser augmentant les seves funcionalitats. Les extensions poden afegir qualsevol funcionalitat imaginable.

Un dels navegadors web més extensibles actualment és Firefox, ja que des del principi (i gràcies a la seva naturalesa de programari lliure) Mozilla va apostar en gran mesura per l’obra de la comunitat de desenvolupadors independents, proporcionant-li els mecanismes per a personalitzar el programa mitjançant extensions i plugins. Amb Firefox com a model, Google també va fer a Chrome extensible i el va dotar d’un repositori centralitzat d’extensions i plugins, camí que també ha seguit Apple.

La companyia de Cupertino havia anunciat al juny, juntament amb la presentació de Safari 5, el suport d’extensions per a què els desenvolupadors poguessin començar a crear extensions basades en els estàndards web HTML5, CSS3 i JavaScript.

La nova actualització 5.0.1 del navegador web d’Apple és imprescindible per accedir a la Galeria d’Extensions per a Safari, una operació que es pot fer d’una manera molt simple des d’una opció de menú. La instal·lació de les extensions es realitza amb un sol clic de ratolí, i no es fa necessari reiniciar el programa per començar a treballar amb elles. De la mateixa manera, i tal i com ve fent des de fa temps Firefox, les extensions s’actualitzen de manera automàtica.

La versió 5.0.1 de Safari es pot descarregar gratuïtament des de la web d’Apple per a Windows i Mac OS X.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina