Ja és possible provar tecnologia abans de comprar-la

Compartir

Ybuy és una ‘startup’ nord-americana que, per una quota de 25 dòlars mensuals, permet la prova durant 30 dies de qualsevol tipus de gádgets tecnològics, amb opció final de compra.

Habitualment, quan volem adquirir un producte tecnològic, consultem informació detallada sobre aquest a Internet, coses com ara les seves especificacions tècniques i comentaris d’altres consumidors que se l’han comprat amb anterioritat, ens dirigim a una botiga i sospesem breument el model físic mentre escoltem les explicacions del venedor abans de prendre una decisió. En el cas de voler un cotxe, tenim l’oportunitat d’anar a donar un volt ràpid amb ell abans de decidir-nos. Però, i si poguéssim provar amb calma i durant un mes sencer l’aparell que pensem comprar?

Això és precisament el que els permet als aficionats a les noves tecnologies de Califòrnia (Estats Units) Ybuy, una empresa que ha començat a operar fa poc temps i que ofereix la possibilitat de provar un aparell mensualment als seus clients per una quota de 24,95 dòlars al mes, incloses despeses d’enviament de l’aparell cedit.

Des de tablets a cafeteres, passant per smartphones, Ybuy proporciona una llarga llista d’aparells per a provar. I, després del període de prova, si ja ens hem encapritxat de l’exemplar concret que hem estat utilitzant, el podem adquirir abonant la diferència del preu descomptant el lloguer mensual.

La jove companyia ha rebut recentment la seva primera ronda de finançament públic important: ni més ni menys que un milió de dòlars de mans d’Eric Schmidt, el President de Google, a través de la seva companyia d’inversions TomorrowVentures.

Només queda una pregunta per fer: quan podrem gaudir d’aquest servei o un d’equivalent a la resta del món?

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: