Ja podem construir fàcilment apps per a Android

Compartir

El MIT torna a la vida una eina defenestrada per Google amb la que qualsevol usuari pot construir una app per al seu smartphone sense necessitat de tenir coneixements de programació.

L'entorn de Google App Inventor

L'entorn de Google App Inventor

A finals de l’any passat, el servei App Inventor de Google era tancat per la multinacional del cercador en el marc de la reorganització que aquesta ha anat fent en els darrers mesos i per la qual molts productes i servei poc usats han estat eliminats. La utilitat d’App Inventor era la de permetre crear una aplicació per a Android d’una manera molt senzilla i instal·lar-la en el nostre smartphone de manera també molt simple, sense necessitat de tenir coneixements de programació gràcies a una interfície que permetia a l’usuari anar unint peces com si fossin d’un trencaclosques.

Per a sort dels aficionats a la programació sense excessius coneixements tècnics i que vulguin crear desenvolupaments a mida de les seves necessitats per al mòbil, El Massachusetts Institute of Technology (MIT) ha salvat App Inventor tornant-lo a posar online i a l’abast de tothom, tot i que encara en fase beta.

No era quelcom que es desconegués, doncs ja des de l’anunci de la finalització del servei per part de Google, la companyia de Mountain View va donar a conèixer que el prestigiós MIT li prendria el relleu.

Per usar el servei, només necessitarem disposar d’un compte de Google, amb el qual accedirem a un entorn semblant a qualsevol dels entorns de desenvolupament de les grans plataformes de programari, encara que més simplificat. Podrem salvar les nostres creacions online, reprendre-les en qualsevol moment i instal·lar-les en el nostre terminal connectant-lo a l’ordinador des del qual estiguem treballant.

Des de l’entorn de programació tindrem accés a funcionalitats com les dades de geolocalització o a un compte de Twitter (‘curiosament’, no a les dades de Facebook…).

Més informació

MIT App Inventor

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: