John Carmack parla de l’adquisició d’Oculus per part de Facebook

Compartir

El director de tecnologia d’Oculus defensa l’operació com una cosa “inevitable”.

John Carmack és un guru de la programació, conegut per treballar en els reeixits videojocs Quake i Doom de la companyia id Software, i actualment Director de Tecnologia d’Oculus. Ara Carmack ha volgut donar la seva versió de la venda de l’empresa a la companyia de Mark Zuckerberg.

Posem-nos en situació: Facebook va comprar Oculus i, de seguida, van sorgir veus crítiques entre les quals es trobava la de Peter Berkman. Berkman té un blog a Tumblr, i recentment va publicar una entrada argumentat el perquè estava molest amb Oculus, que és el que sembla haver motivat a John Carmack a respondre.

I la resposta del guru de la programació és que “la intervenció dels titans és inevitable, i la veritable pregunta és la profunditat de l’associació i amb qui“. També va argumentar que ell no està involucrat en la venda d’Oculus, aclarint que “jo no estava involucrat en cap de les negociacions. Vaig passar una tarda parlant de tecnologia amb Mark Zuckerberg, i la setmana següent me n’assabento que ell ha comprat Oculus“.

Immers en una allau de crítiques contra Oculus per l’operació, els més escèptics van afirmar que la companyia (sorgida d’una iniciativa de crowdfunding) ha abandonat als seus primers seguidors per transformar-se en una empresa per ser adquirida. Tot seguit, Carmack va comparar la situació amb Valve i Steam emprant el següent argument “La diferència és que, durant anys, el pensament de la indústria va ser que Valve estava boja i per tant va tenir tot el terreny per a ella. Valve es mereix tot el seu èxit per tenir una visió i la perseverança per fer-la fins al seu estat actual” al què ha afegit diferenciant la realitat virtual: “La realitat virtual no serà així; el potencial de l’experiència és poderós i ràpidament interessa a la gent. La ràpida intervenció dels Titans és inevitable“.

Sigui com sigui, la compra d’Oculus dóna molt per parlar i veurem com i en què adapta Facebook la tecnologia que ha aconseguit amb aquesta operació.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: