John McAfee presenta app de missatgeria confidencial

Compartir

Chadder encripta tots els missatges per defecte, estant disponible per a Windows Phone i Android. McAfee s’ha convertit en un activista de la privacitat en línia.

Chadder

Chadder

Després d’una vida plena de excessos i avatars, i digna d’un guió cinematogràfic, John McAfee (el creador de l’antivirus que porta el seu nom i del qual ha renegat) ha reaparegut en el panorama tecnològic, ocupant titulars encara que sigui més pel seu passat i l’exòtic estil de vida que du (i que porta aparellat un no menys exòtic discurs que ha mostrat en extravagants vídeos) que pels seus èxits. Però, malgrat tot, el nou programa que ha presentat mereix almenys una atenció per la nostra part.

Es tracta de Chadder, una app de missatgeria instantània que emfatitza en la seguretat i la privacitat, pensada per burlar l’espionatge d’agències com la NSA nord-americana (recent protagonista d’un escàndol d’espionatge massiu) i disponible de moment per a Android i Windows Phone, tot i que des de l’equip de desenvolupament de Future Tense (la nova companyia de McAfee) s’indica que estan ultimant també la versió per a iOS, que serà publicada a la iTunes Store en les properes setmanes.

Els missatges de Chadder viatgen encriptats de tal manera que -i segons indiquen des de Future Tense- només l’emissor i el destinatari els poden desencriptar, i ni tan sols a l’empresa de John McAfee poden dur a terme aquesta tasca.

Per tal de construir Chadder, Future Tense ha comptat amb la col·laboració d’Etransfr, una empresa dedicada a la seguretat informàtica amb una cartera de productes que, de moment, es redueix concretament a Chadder, i formada -segons indiquen en el seu lloc web- per estudiants universitaris.

Chadder per a Android 
Chadder per a Windows Phone

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: