John McAfee torna amb una iniciativa contra l’espionatge d’Internet

Compartir

La seva nova companyia, anomenada Future Tense (Futur Perfecte) vol construir un sistema d’intercanvi d’informació inaccessible a l’espionatge de qualsevol tipus, des del governamental al privat, i totalment segur.

Fotografia gentilesa de l'organització del Sr. McAfee

Fotografia gentilesa de l’organització del Sr. McAfee

El polèmic emprenedor tecnològic John McAfee (buscat per la policia de Belize i definit per ell mateix com a “milionari excèntric”) es troba promocionant una nova start-up tecnològica dedicada a la seguretat, Future Tense (un terme tret de la gramàtica, el que en català es traduiria per Futur Perfecte).

L’objectiu d’aquesta és crear un sistema d’intercanvi d’informació, una xarxa paral·lela dins d’Internet, que sigui totalment inassequible als sistemes de desencriptació i espionatge de qualsevol agent extern, com la NSA nord-americana.

McAfee s’aprofita d’aquesta manera de l’onada de preocupació que s’ha instal·lat entre certs sectors de la societat sobre la seva privacitat i seguretat arran de les notícies sobre les intrusions dels serveis d’intel·ligència nord-americans i d’altres països, i els sofisticats sistemes de monitorització i intercepció de les comunicacions electròniques que vigilen el que fem pràcticament tots els ciutadans del món.

El sistema proposat per Future Tense es basa en una aplicació un maquinari, D-Central, que permet crear xarxes privades sobre Internet, de manera que cadascun dels participants no sigui identificat de manera unívoca durant gaire temps, canviant els identificadors cada poca estona.

Òbviament, tota la informació circula encriptada, i s’esborren els rastres un cop arriba a destinació. És probable que es vagin coneixent més detalls a mesura que el projecte avanci.

John McAfee fou un pioner dels antivirus, guanyant fama per a ell i per la seva empresa, que va abandonar el 1994. Des de llavors, la seva història personal passa a formar part més de la crònica de successos que dels noticiaris tecnològics.

És tota una incògnita com funcionarà a nivell comercial la nova iniciativa de McAfee.

Actualització 2/10/2013: un representant de John McAfee ens aclareix que D-Central no és un programari, sinó un maquinari, encara que sense oferir-ne més detalls.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: