John Sculley explica el perquè va acomiadar Steve Jobs

Compartir

El principal motiu va ser, com és fàcil imaginar, les múltiples discrepàncies entre tots dos.

John Sculley fou CEO d’Apple entre 1983 i 1993, portat a la companyia de la poma per Steve Jobs, a qui el mateix Sculley va acorralar fins a fer dimitir de les seves responsabilitats el 1985. Després d’això el cofundador d’Apple va crear la companyia d’ordinadors NeXT.

Steve Jobs durant la presentació de l'iPad original. Imatge de Matt Buchanan a Flickr sota llicència Creative Commons

Steve Jobs durant la presentació de l’iPad original. Imatge de Matt Buchanan a Flickr sota llicència Creative Commons

Segons Sculley en una entrevista concedida a la revista nord-americana Forbes, el principal motiu d’aquesta baralla amb Jobs fou per discrepàncies respecte a l’estrena dels ordinadors Macintosh el 1985.

L’ex-CEO d’Apple també va afegir que Jobs desitjava baixar el preu dels equips Mac i canviar la inversió publicitària, traslladant una part del que es dedicava a màrqueting de l’Apple 2 al Mac, el que suposaria unes pèrdues milionàries per a l’empresa, i Sculley es va negar a fer tal cosa.

Llavors, el tossut de Jobs va voler forçar Sculley a seguir el seu pla i aquest últim va acabar acudint al consell d’administració d’Apple, que va decidir que Jobs no podia seguir al capdavant del negoci de Macintosh.

Sculley va dir que si no s’hagués enfrontat a Steve Jobs, el rumb de l’empresa hauria estat un altre.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: